Με ιδιαίτερη επιτυχία στέφθηκε η συμμετοχή του Σ.ΕΛ.Ε.ΤΡΟ.Π.Ε στη διεθνή κλαδική έκθεση Detrop και Oenos 2011, η οποία πραγματοποιήθηκε 11-14 Μαρτίου στις εγκαταστάσεις της Helexpo στη Θεσσαλονίκη.

Η επιτυχία οφείλεται τόσο στην κινητοποίηση των ομάδων στόχου (εισαγωγείς και εστιάτορες από το εξωτερικό) οι οποίοι αποδέχθηκαν την πρόσκληση του ΣΕΛΕΤΡΟΠΕ,  όσο και στο όλο πλαίσιο της διοργάνωσης, που είχε σαν στόχο την ανάπτυξη της ορθής γαστρονομίας με ελληνικά προϊόντα, μέσω του εστιατορίου στο εξωτερικό.

Το σταντ είχε τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα της έκθεσης, αφού για πρώτη φορά συνυπήρξαν στον ίδιο χώρο, παραγωγοί, ξένοι εισαγωγείς και εστιάτορες, ενώ η δυνατότητα που παρείχε ο ΣΕΛΕΤΡΟΠΕ για άμεση επαφή μεταξύ των ενδιαφερόμενων επιχειρήσεων, είχε ως αποτέλεσμα την επιτόπου πραγματοποίηση πολλών επιχειρηματικών επαφών και συμφωνιών.

Επιπλέον, οι Έλληνες εστιάτορες του εξωτερικού παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον τη δημιουργία γαστρονομικών προτάσεων, αποκλειστικά με ελληνικά προϊόντα των εκθετών που συμμετείχαν, από έμπειρους και καταξιωμένους σεφ, με αποκορύφωση την παρουσίαση του σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου.

Η ικανοποίηση, η θετική ανταπόκριση και η προοπτική που δημιουργήθηκε,  τόσο από τους συμμετέχοντες όσο και από τους επισκέπτες, αλλά και η απουσία κρατικών φορέων, αποτελεί σημαντικό κεφάλαιο που χρίζει διαχείρισης και ωθεί τον ΣΕΛΕΤΡΟΠΕ στη δημιουργία παρόμοιων δράσεων.

Διαβάστε ακόμη: Διαβατήριο για τα Ελληνικά Προϊόντα εκτός συνόρων

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ