Η Σκοπιανή προπαγάνδα και το άγαλμα του Μέγα Αλέξανδρου.

“Μέρος 1ον 19 Ιουνίου 2009” και “πληρότητα 25 Δεκεμβρίου 2010”.

Γράφει ο Παύλος Καρκανίδας
pakar@bigpond.net.au

Τα Σκόπια έχουν προαναγγείλει, και ήδη έχουν παραγγείλει στη Φλωρεντία της Ιταλίας, ένα τεράστιο μαρμάρινο άγαλμα του Μέγα Αλέξανδρου καβάλα στον βουκεφάλα, ύψους περίπου 20 μέτρων μαζί με τη βάση του, που θα το αναγείρουν μαζί με μπρούτζινες, ή, χάλκινες προσαρτήσεις-παραστάσεις, στις αρχές του έτους 2011  σε περίοπτη θέση στα Σκόπια. Και ο λόγος ; Προφανώς είναι η συνέχιση της προπαγάνδας για τις διεκδικήσεις τους επί της Ελληνικής Μακεδονίας. Προπαγάνδα στη νιοστή! Η επανάληψη ενός ψέματος το κάνει να φαίνεται αλήθεια. Η επανάληψη γίνεται προφορικά, και πιο πειστικά με γραπτά (“scripta manet, verba volent” -στα λατινικά- και -στα ελληνικά- “τα γραπτά μένουν τα λόγια πετούν”) και ακόμη πιο πειστικά με έργα ζωγραφικής και γλυπτικής προτομών και αγαλμάτων. Παρόλα αυτά το ψέμα δεν μπορεί να γίνει αλήθεια, εκτός εάν του το επιτρέψει η αλήθεια. Έκλεψαν το όνομα “Μακεδονία” από την Ελληνική Μακεδονία. Αλλοίωσαν και πλαστογράφησαν την Ιστορία της Ελληνικής Μακεδονίας. Συγχώνευσαν τις “Σερβική-Σλαβονική-Κροατική-Βουλγαρική” γλώσσες, και από αυτό το κράμα επεξεργάστηκαν μια νεοσύστατη  γλώσσα την “Μακεδονική” ήτοι, την “Ψευδο-Μακεδονική” . Σε δρόμους,  πάρκα, πλατείες και αεροδρόμια, έδωσαν ονόματα του Μέγα Αλέξανδρου και του πατρός του Φιλίππου. Ώσπου ήλθε και η σειρά των αγαλμάτων. Τρώγοντας που λένε ανοίγει και η όρεξη. Σας στοιχηματίζω, ότι τον Μέγα Αλέξανδρο στο άγαλμά του θα τον παρουσιάζουν παραλλαγμένο, έτσι ώστε να μην διακρίνονται τα ελληνικά χαρακτηριστικά του. Αλλά θα αλλοιώσουν και το όνομά του, που θα πρέπει να είναι χαραγμένο στη βάση του αγάλματος το οποίον λέγεται ότι θα είναι το υψηλότερο άγαλμα στην Ευρώπη.

Το όνομα του Μέγα Αλέξανδρου.

Δεν θα είναι   “Αλέξανδρος”, γιατί αυτό είναι ΕΛΛΗΝΙΚΟ.   Δεν θα είναι  “Αλεξαντρόφ”, γιατί θα είναι ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΟ. Δεν θα είναι  “Αλεξάντροβιτς”, γιατί αυτό θα μοιάζει ΣΕΡΒΙΚΟ.

Φαίνεται  λοιπόν πως θα αναγράφεται  ως  “Αλεξαντροέφσκι” που παρομοιάζει με το “ψευδο-Μακεδονικό”.  Άλλωστε είναι και πανομοιότυπο στη κατάληξη  με το όνομα Γκρουέφσκι του πρωθυπουργού των Σκοπίων. Πιθανώς να τον ονομάσουν αγγλιστί, για να αποφύγουν δυσμενή σχόλια και κριτική,  και επειδή ως “Alexander the great”  είναι και γνωστός διεθνώς.

Αυτό το τεράστιο άγαλμα του Μέγα Αλέξανδρου έχει δύο σκοπούς. Ο ένας λόγος είναι οικονομικός, διότι θα προσελκύσει τους τουρίστες για να θαυμάσουν το ωραίο και τεράστιο μαρμάρινο άγαλμα του Μέγα Αλέξανδρου, made in Italy, για την πατρίδα του Μέγα  Αλέξανδρου την “Μακεδονία” των Σκοπίων, αυτός είναι ο άλλος λόγος και ο σπουδαιότερος. Δηλαδή άλλο ένα προπαγανδιστικό τρικ-τέχνασμα, ότι η Μακεδονία είναι αληθινά, ιστορικά και αποκλειστικά το κράτος των Σκοπίων και ότι οι Σκοπιανοί  είναι απόγονοι του Μέγα Αλέξανδρου και των αρχαίων Μακεδόνων.

Μη τα παίρνετε  αστεία όλα αυτά, ούτε τρελά.  Είναι σοβαρά και επικίνδυνα. Ένα μετά το άλλο οι Σκοπιανοί μας τα έχουν πάρει όλα. Πάρτα όλα πού λέει και το παιχνίδι. Το μόνο που απομένει, για την ώρα, είναι το έδαφος. Μπορεί και αυτό να γίνει και να  πάρουν  στο μέλλον και το έδαφος. Σπέρνουν τώρα για να θερίσουν αργότερα. Ίσως και να πετύχουν.  Γιατί το Μέλλον είναι άγνωστο και απρόβλεπτο, και όλα είναι πιθανά. Πολύ πιο πιθανά σήμερα με τα σχέδια της νέας τάξης και της παγκοσμιοποίησης. “Κάλλιο λοιπόν γαϊδουρόδενε παρά γαϊδουρογύρευε” που λέει και η ελληνική παροιμία..

Το δικαστήριο της Χάγης.

Μας πήγαν στο δικαστήριο της Χάγης, αντί να τους πάμε εμείς. Αντί να φοβούνται αυτοί οι πλαστογράφοι της ιστορίας της ελληνικής, φοβόμαστε εμείς λες σαν να μην έχουμε τεκμήρια για να αποδείξουμε ότι η Μακεδονία είναι ελληνική. Τα τεκμήρια είναι πολλά, πάρα πολλά, αλλά και ένα και μόνο είναι αρκετό. Είναι οι πέτρες που μιλάνε από μόνες τους.

Φοβόσαστε πως θα πάτε κόντρα με την υπερατλαντική υπερδύναμη; Να πάτε. Όχι βέβαια με το σπαθί σας, αλλά με το γάντι της διπλωματίας. Όχι με μεσολάβηση, αφού αποδείχθηκε άκαρπη επί δύο δεκαετίες.  Η μεσολάβηση γίνεται όταν δεν είναι ξεκάθαρο ποιος έχει δίκιο και ποιός άδικο. Ή, όταν πρόκειται να γίνουν παραχωρήσεις. Ξεκάθαρο είναι ότι η Ελλάδα έχει δίκιο, και επομένως δεν μπορεί να κάνει παραχωρήσεις των κεκτημένων δικαιωμάτων της. Αλλά δυστυχώς και βλακωδώς έχει κάνει παραχωρήσεις.

Η ντόπια τρομοκρατία.

Και κάτι άλλο. Υποψιάζομαι..; ( τι είναι αυτό πού κάνει νιάου, νιάου στα κεραμίδια;) Η ντόπια τρομοκρατία, “πυρήνες της φωτιάς”, ή όπως και να λέγεται, είναι ξενοκίνητη και ξενόφερτη και σκοπό έχει να συμβάλλει στις πολιτικό-κοινωνικό-οικονομικές κρίσεις, κρίσεις διαφθοράς,  εθνικισμού, πατριωτισμού, κρίση του δημοκρατικού πολιτεύματος, για αποσταθεροποίηση και εξαθλίωση της Ελλάδας, και ξεσηκωμό των ανέργων αγανακτισμένων πολιτών της, όλα αυτά όπως τα βιώνουμε καθημερινά   με σκοπό να παρακινήσουν κάποιον λοχία, συνταγματάρχη, ή, στρατηγό  να κάνει και να επαναλάβει το πραξικόπημα της χούντας των συνταγματαρχών της 21ης Απριλίου 1967. Αυτοί οι ξενοκίνητοι ντόπιοι τρομοκράτες, χρηματοδοτούνται, για να διαπράττουν τα ανθελληνικά τους εγκλήματα. Διότι η τρομοκρατία είναι το επάγγελμά τους. Αφού δεν ασκούν κάποιο νόμιμο επάγγελμα, τότε πού βρίσκουν τα χρήματα να αγοράζουν οπλισμό που είναι πανάκριβος, και πως πληρώνουν το ενοίκιο της κατοικίας τους, των στοιχειωδών υπηρεσιών, της επένδυσης και της διατροφής τους;  Η χρηματοδότηση του ξένου παράγοντα, για λογαριασμό συμφερόντων ξένου κράτους, είναι αρκετά καλοπληρωμένη. Αλλά επειδή οι τρομοκράτες είναι και εγκληματίες του ποινικού δικαίου, διότι έχοντες τα όπλα τα χρησιμοποιούν και για ληστείες τραπεζών. Αυτοί είναι οι προδότες της πατρίδας τους, ο υπόκοσμος εγκληματιών προσποιούμενων τους ιδεολόγους πολιτικοκοινωνικούς επαναστάτες κατά του σάπιου δημοκρατικού πολιτεύματος.

Η προσπάθεια λοιπόν της ξένης χώρας για την εξαθλίωση της Ελλάδας και των Ελλήνων πολιτών έχει σκοπό να υποκινήσει τα πιόνια της μέσα στον Ελληνικό στρατό, για να ανατρέψουν το Δημοκρατικό πολίτευμα για εγκαθίδρυση της Δικτατορίας. Και με ευκολία αφού έχουν να κάνουν με τα πειθήνια πιόνια τους, να αλλάξουν τον χάρτη της Ελλάδας μειωτικά. Με τη χούντα του 1967 πέτυχαν τη διχοτόμηση της Κύπρου. Αυτή τη φορά μπορεί τα σχέδιά τους να είναι, ή, για μια μεγάλη Αλβανία, ή, για διχοτόμηση του Αιγαίου με την Τουρκία, ή, για μια μεγάλη “Μακεδονία των Σκοπίων”, ή, και για όλα αυτά μαζί.

Μην βαυκαλιζόσαστε, ότι επειδή είμαστε μέλη της Ε.Ε. πως δεν είναι δυνατόν να μας ξαναρίξουν στην δικτατορία. Όταν θα τα έχουν καταφέρει να μας αποδιοργανώσουν και να μας εξαθλιώσουν πλήρως και να μας διχάσουν για να αρχίζουμε μέσα στην απόγνωσή μας και στην αγανάκτησή μας να τρώει ο ένας τον άλλο, θάνατός σου η ζωή μου. Απεργούν στα μέσα συγκοινωνίας, μέσα σε Χριστουγεννιάτικες μέρες, τι τους νοιάζει αν οι καταστηματάρχες λιμοκτονούν εξ αιτίας τους. Θάνατός σου η ζωή μου.  Και οι μεν και οι δε και οι πάντες εργαζόμενοι και χαμηλοσυνταξιούχοι λιμοκτονούν εξαιτίας της μεγάλης ανεργίας, και εξαιτίας της φτώχειας από περικοπές μισθών και συντάξεων, λόγω, λένε οι κρατούντες, της οικονομικής κρίσης, και λόγω του μνημονίου- μνημόσυνου.

Η ξένη επέμβαση.

Τότε, όταν πια δεν θα υπάρχει καμιά ελπίδα φωτός στο τούνελ συμπατριώτες μου, θα επέμβει “η φίλη χώρα” να μας σώσει. Μην είσαστε τόσο ανόητα αγνώμονες και αχάριστοι. Στην απόγνωσή μας  θα μας βοηθήσει το ξένο “φιλελληνικό” κράτος να επέμβει ένας στρατιωτικός για να βάλει τους ασθενείς Έλληνες και κυρίως τους διεφθαρμένους πολιτικούς στο γύψο. Για να μας σώσουν θα επέμβουν οι άνθρωποι. Πρέπει γι’ αυτό να τους ευχαριστήσουμε.

Τέλος πάντων όταν οι “φιλέλληνες ξένοι μας” τακτοποιήσουν και αποτελειώσουν τον χάρτη των Βαλκανίων μειωτικά για μας και όπως τους συμφέρει, η αποστολή τους έχει ολοκληρωθεί. (mission accomplished) Εμείς οι Έλληνες θα είμαστε οι χαμένοι, λόγω βλακείας, και διχόνοιας. Πάλι οι “φίλοι μας” θα μας λυπηθούν και θα μας στείλουν κάποιον εξόριστο Έλληνα πολιτικό από το Παρίσι για να ανατρέψει τη δικτατορία και να μας βάλλει ξανά στο σωστό δρόμο του Δημοκρατικού πολιτεύματος, όπως ακριβώς έγινε το 1974 μετά τη διχοτόμηση της Κύπρου. Για τη δεύτερη αυτή επέμβασή τους για να μας σώσουν από το τυραννικό καθεστώς, πρέπει να τους ευχαριστήσουμε για μια άλλη φορά τους ανθρώπους.

Η επέμβαση του ξένου παράγοντα για συρρίκνωση της Ελλάδας δεν είναι φανταστική. Εάν κυβερνώντες και κυβερνώμενοι δεν αφυπνιστούμε γρήγορα  και δεν αλλάξουμε μονιασμένοι, το σενάριο που προανέφερα, μπορεί να βγει αληθινό. Οι κίνδυνοι υπάρχουν. Ό,τι αδυνατίζει  την Ελλάδα, την κάνει πιο ευάλωτη. Σκεφθείτε το λιγάκι αυτό. Και μη ξεχνάτε. Για να ευημερήσει μια οικογένεια, πρέπει να είναι τα μέλη της μονιασμένα. Διχασμένη οικογένεια διαλύεται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ