Στις 26 Οκτωβρίου 2011 πραγματοποιήθηκε μετά από απόφαση του 15μελούς συμβουλίου γενική αποχή στα Ελληνικά Σχολεία της Φραγκφούρτης (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο) ενάντια στην ψήφιση του νομοσχεδίου για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση. Συμμετείχε με απόφαση των γονέων και το Δημοτικό. Περίπου 300 παιδιά από όλες τις βαθμίδες και αρκετοί γονείς έλαβαν μέρος στην καθολική αυτή αποχή. Είχε προηγηθεί στις 18 Οκτώβρη 2011 η πρώτη εκδήλωση διαμαρτυρίας στην Γερμανία έξω από το Γενικό Προξενείο της Φραγκφούρτης. Την εκδήλωση αυτή διοργάνωσαν η Πρωτοβουλία Γονέων των Σχολείων Φραγκφούρτης σε συνεργασία με Ελληνικές Κοινότητες της ευρύτερης περιοχής όπως Ελλ. Κοιν. Χαττερσχάιμ, Όφφενμπαχ καθώς και τους Συλ. Γ. και Κ. Ντάρμστατ-Γκρισχάιμ και Φλορσχάιμ.

Επίσης η Πρωτοβουλία Γονέων των Σχολείων Φραγκφούρτης διοργάνωσε το Σάββατο 29 Οκτώβρη ανοιχτή συγκέντρωση για τον καθορισμό των αγωνιστικών δράσεων ενάντια στο νομοσχέδιο-έκτρωμα που ψηφίστηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Στη συνεδρίαση της Φρανκφούρτης αποφασίστηκαν: Διοργάνωση ανοιχτής συγκέντρωσης φορέων στη Φραγκφούρτη υπό την αιγίδα της Συνομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Γερμανίας. Ενημέρωση γερμανικών φορέων για την στήριξη του αγώνα. Συγκέντρωση υπογραφών σε παγγερμανικό επίπεδο με τη συνδρομή της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας καθώς και η διοργάνωση συμποσίου με θέμα: Γιατί θέλουν οι Έλληνες να διδάσκονται τα Ελληνικά.

Οι δράσεις αυτές καλύφθηκαν από γερμανικά ειδησεογραφικά ΜΜΕ.

Για την Πρωτοβουλία

Βιβιάννα Μιχαλοπούλου, Ξανθή Χιλλ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ