Σημείωση της Ελληνικής Γνώμης:

(Α.Δ.) Και οι Απόδημοι Έλληνες (που βρίσκονται στην Ελλάδα με την πρόθεση να επενδύσουν τις οικονομίες τους) είναι απογοητευμένοι από την πολιτική όπως αυτή ασκείτε ακόμα στην πατρίδα μας. Ο συμπατριώτης μας Νίκος Δεληγιάννης (Salzkotten, Nordrhein-Westfalen) με την παρακάτω θαρραλέα-ισορροπημένη επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και τον Πρόεδρο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά, αναφέρεται στην πικρή πραγματικότητα που εξακολουθεί να υφίσταται στη χώρα μας και κάνει έκκληση στα δύο κόμματα εξουσίας σημειώνοντας ότι ήρθε η ύστατη ώρα για τον τόπο για τολμηρές-ριζικές αλλαγές στις δομές της ελληνικής Διοίκησης (γραφειοκρατία) αλλά και στην αλλαγή νοοτροπίας από ξεπερασμένες και επικίνδυνες συμπεριφορές-πρακτικές εκ μέρους των εντός των συνόρων συμπατριωτών μας, ώστε να δoύμε εμείς τα παιδιά και τα εγγόνια μας καλύτερες μέρες.

Επιθυμητό κάθε σχόλιο από τους αναγνώστες μας εκτός και εντός της Ελλάδας στο info@elliniki-gnomi.eu.

Ανοικτή επιστολή του Νικόλαο Δεληγιάννη

ΠΡΟΣ:

  1. Τον Πρόεδρο της Κυβέρνησης Γεώργιο Παπανδρέου
  2. Τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αντώνιο Σαμαρά

Κύριε Πρωθυπουργέ

Αισθάνομαι αγανακτισμένος και απογοητευμένος διότι στις προηγούμενες εκλογές όχι μόνο σας ψήφισα αλλά παρότρυνα και κάποιους άλλους να σας ψηφίσουν και αυτοί.

Σας δηλώνω ότι για τις επόμενες εκλογές δεν γνωρίζω ότι θα κάνω το ίδιο. Είχα παρακολουθήσει σχεδόν όλες τις προεκλογικές σας ομιλίες, και από αυτά που είχατε υποσχεθεί σχεδόν τίποτα δεν έχει πραγματοποιηθεί. Η Δημόσια Διοίκηση πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο και τίποτα δεν έχει βελτιωθεί, όσες φορές έχω απευθυνθεί εγγράφως σε Δημόσια Υπηρεσία ουδέποτε έλαβα απάντηση εκτός της επιστολής που απηύθυνα προς τον Κύριο Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον οποίο και ευχαριστώ. Είναι φανερό ότι οι Δημόσιες Υπηρεσίες είναι υπεράνω του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Πριν ένα χρόνο υπογράψατε το μνημόνιο Νο 1, οι Έλληνες είχαν καταλάβει την κρισιμότητα της κατάστασης στην οποία βρίσκονταν η χώρα μας και έδειξαν αξιοθαύμαστη ωριμότητα.

Μετά από ένα χρόνο έρχονται νέα οικονομικά επώδυνα για τους Έλληνες μέτρα με το μνημόνιο Νο 2. Πολλά στελέχη της Κυβέρνησης μιλούν για αστοχία και η Αντιπολίτευση για αποτυχία.

Κύριε Πρωθυπουργέ ποια είναι η πραγματική αλήθεια;

Ο Υπουργός των Οικονομικών είχε δηλώσει ότι θα παραιτηθεί αν αποτύχει το μνημόνιο Νο 1, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο. Δεν πρέπει κάποτε και οι Πολιτικοί να σέβονται τα λόγια τους και τις υποσχέσεις τους προς τον Ελληνικό λαό;

Ο Ελληνικός λαός δεν ζητά πολλά πράγματα.

  1. Το βασικό του αίτημα είναι η επιστροφή των κλεμμένων και η παραδειγματική τιμωρία των ενόχων, αλλά και προς αυτή την κατεύθυνση τίποτα δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα. Οι Εξεταστικές Επιτροπές δεν απέδωσαν, απλώς έριξαν στάχτη στα μάτια των πολιτών. Οι δικαιολογίες που προβάλλονται ότι αρμόδια είναι η Δικαιοσύνη και ότι αυτή καθυστερεί αφάνταστα, είναι εύλογο το ερώτημα γιατί δεν λειτουργεί, όπως η Γερμανική Δικαιοσύνη στην περίπτωση Χριστοφοράκου, που σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα αποφάσισε τελεσίδικα, ενώ στην περίπτωση SIEMENS ουδείς παραπέμφθηκε σε δίκη.
  2. Πάταξη της Φοροδιαφυγής. Κάθε χρόνο ψηφίζετε νέο Φορολογικό Νομοσχέδιο και η Φοροδιαφυγή οργιάζει. Γιατί δεν εφαρμόζεται και στην Ελλάδα το σύστημα της Γερμανίας που ως μικρομεσαίος επιχειρηματίας μέσα στη τριετία δεχόμουν συνεχείς Φορολογικούς και Ασφαλιστικούς ελέγχους και εάν διαπίστωναν σε βάρος μου παράβαση, θα με έκλειναν στη φυλακή και θα επέστρεφα ξυπόλυτος στην Ελλάδα.
  3. Δημόσια Διοίκηση και Υγεία. Παραμένουν τα ίδια γνωστά προβλήματα (φακελάκια-ράντζα-συντεχνίες-γραφειοκρατία-αδιαφορία κ.λ.π.) Η μόνη λύση για την Ελλάδα είναι οι επενδύσεις. Στη Γερμανία έχω φίλους που επιθυμούν να επενδύσουν στην Ελλάδα σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και στην αξιοποίηση Ιαματικών πηγών, αλλά βλέποντας τη γραφειοκρατία το βάζουν στα πόδια.

Κύριε Πρόεδρε της Νέας Δημοκρατίας.

Μπροστά στον κίνδυνο που βρίσκεται η χώρα και αν πραγματικά την αγαπάτε θα πρέπει να χαμηλώσετε τους τόνους και από κοινού να συνεργαστείτε για τη σωτηρία της Ελλάδος, διότι στον Ελληνικό λαό ανήκει καλλίτερο μέλλον και όχι ο παγκόσμιος διασυρμός.

Στο Ζάππειο 2, στην ομιλία σας αναφερθήκατε στην αξιοποίηση του Απόδημου Ελληνισμού οποίος πάντοτε στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και έδειξε την αγάπη του προς την Ελλάδα και πιστεύω στις ειλικρινείς σας προθέσεις για το συγκεκριμένο θέμα και ουδεμία σχέση έχουν με παλαιότερες υποσχέσεις του πρώην Υφυπουργού κ. Λυκουρέζου σχετικά με το πρότυπο Ομογενειακό Αρκαδικό Χωριό Αστρους-Κυνουρίας.

Για όλα τα προβλήματα που υπάρχουν σας καλούμε να επισκεφθείτε το Αρκαδικό Χωριό κάνοντας μόνο μια μικρή παράκαμψη από το Ναύπλιο.

Τέλος η απαξίωση της πολιτικής ζωής εδώ στην Ελλάδα και μάλιστα σε Δημοκρατικό Πολίτευμα είναι επικίνδυνο φαινόμενο που αν ξεφύγει θα έχει απρόβλεπτες συνέπειες. Οι Πολιτικοί είναι υποχρεωμένοι να λένε την αλήθεια και οι Έλληνες να μάθουν να είναι ειλικρινείς, νομοταγείς και ποιοτικά παραγωγικοί. Μόνο έτσι θα πάμε μπροστά.

Με τιμή

Νικόλαος Δεληγιάννης
Ομογενής εκ Γερμανίας

Αρκαδικό Χωριό, 6 Ιουνίου 2011

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ