Καταψηφίστηκε χθες βράδυ η πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον της κυβέρνησης. Κατά της πρότασης δυσπιστίας ψήφισαν 153 βουλευτές, υπέρ 124, ενώ «παρών» δήλωσαν 17 βουλευτές. Κατά της πρότασης μομφής ψήφισαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ενώ υπέρ της πρότασης ο ΣΥΡΙΖΑ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή. «Παρών» δήλωσε η ΔΗΜΑΡ. Επίσης υπέρ της πρότασης ψήφισε και η  βουλευτή Πέλλας Θεοδώρας Τζάκρη, η οποία διεγράφη από το ΠΑΣΟΚ, με επιστολή του Ευ. Βενιζέλου στο προεδρείο της Βουλής.Από τους 11 ανεξάρτητους βουλευτές, επτά ψήφισαν υπέρ της πρότασης μομφής και τρεις δήλωσαν «παρών». Υπέρ της πρότασης μομφής ψήφισαν οι: Ν. Νικολόπουλος, Θ. Παραστρατίδης, Π. Μουτσινάς, Οδ. Βουδούρης, Γ. Κουράκος, Μ. Μπόλαρης και Ν. Σταυρογιάννης. «Παρών» δήλωσαν οι: Ανδρέας Λοβέρδος, Χρ. Αηδόνης, Γ. Κασσαπίδης. Απουσίαζαν ο Μανώλης Γλέζος, ο Νικήτας Κακλαμάνης, ο Μίμης Ανδρουλάκης, καθώς και οι τρεις βουλευτές της ΧΑ (Ν. Μιχαλολιάκος, Χρ. Παππάς και Γ. Λαγός) που είναι κρατούμενοι. Με επιστολή τους, ο Μανώλης Γλέζος ενημέρωσε το σώμα ότι εάν ήταν παρών στην ψηφοφορία θα ψήφιζε «ναι» και ο Νικήτας Κακλαμάνης ότι θα ψήφιζε «όχι».  Η συζήτηση ολοκληρώθηκε εν μέσω έντασης, με ιδιαίτερα υψηλούς τόνους μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Αντώνη Σαμαρά, καθώς και του Ευάγγελου Βενιζέλου και του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

 

 Εφημερίδες

ΤΑ ΝΕΑ: Μετωπική σύγκρουση με βαρείς χαρακτηρισμούς και προσωπικές επιθέσεις- «Πολιτικό οξυγόνο» η απόρριψη της πρότασης δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ- ΨΗΦΟΣ- ΑΝΑΣΑ!- 153 «ΝΑΙ» ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ- Σαμαράς: Δεν θα σας κάνουμε τη χάρη- Εκλογές το 2016- Βενιζέλος: Όχι νέα μέτρα. Όχι νέες περικοπές — ΕΠΑΙΞΕ ΚΑΙ ΕΧΑΣΕ- Απογοήτευση για την ψηφοφορία και την… πλατεία.

ΕΘΝΟΣ: ΜΟΝΟΜΑΧΙΕΣ ΜΕ ΚΑΡΦΩΜΑΤΑ- Δηλητηριώδη μηνύματα από Σαμαρά, Τσίπρα & Βενιζέλο- 153 υπέρ της κυβέρνησης. Κατέβηκε από το τρένο η Θ. Τζάκρη — Νέο ραντεβού με Στουρνάρα την Τρίτη- Η ΤΡΟΪΚΑ «ΠΑΙΖΕΙ» ΤΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Βουλευτές της συγκυβέρνησης καταψήφισαν την πρόταση δυσπιστίας και…- ΨΗΦΙΣΑΝ «ΝΑΙ»  για:  Νέες απολύσεις και διαθεσιμότητες- Αύξηση εξώσεων και πλειστηριασμών- Μόνιμους φόρους στα ακίνητα- Νέες μειώσεις στις συντάξεις- Μεγαλύτερη αύξηση της ανεργίας- ΑΛΛΑ Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΙΠΕ «ΟΧΙ»…  — ΙΚΑ: ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ- ΟΑΕΕ: ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗ.

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Έντονη αντιπαράθεση, χωρίς οριστικές απαντήσεις κατά της κρίσης- Η ΔΥΣΠΙΣΤΙΑ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ — Τι προβλέπουν οι διατάξεις που θα τεθούν σε διαβούλευση τις επόμενες ημέρες- ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΧΡΗΣΕΩΝ ΓΗΣ.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Πλήρης οδηγός για το Δημόσιο- ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΕ ΜΠΟΝΟΥΣ 7 ΕΤΩΝ — Απάντηση Σαμαρά σε Τσίπρα- ΕΧΟΥΜΕ ΛΥΣΕΙΣ, ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ- 153 ψήφοι εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, «παρών» από ΔΗΜ.ΑΡ.- Μπούμερανγκ για τον ΣΥΡΙΖΑ η πρόταση μομφής που στήριξαν Ανεξάρτητοι Έλληνες, Χρυσή Αυγή, ΚΚΕ.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου- ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΕΞΟΔΟΥ- Στα 50-55 με ανήλικο- Από τράπεζες- ΔΕΚΟ — ΨΗΦΙΣΑΝ  ΤΑ ΑΚΟΜΑ ΣΚΛΗΡΟΤΕΡΑ ΜΕΤΡΑ- 153 βουλευτές Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ- Διαγράφτηκε η Θ. Τζάκρη, που καταψήφισε την κυβέρνηση.

ΕΣΤΙΑ: ΚΑΚΟΓΟΥΣΤΗ ΟΠΕΡΕΤΑ- Η όλη εξέλιξις της προτάσεως δυσπιστίας.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Η κυβέρνηση κέρδισε χθες τη μάχη στο Κοινοβούλιο, αλλά οι δανειστές συνεχίζουν τον πόλεμο στη χώρα- ΠΑΛΙ ΣΤΑ ΣΑΓΟΝΙΑ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ — ΔΕΔΗΛΩΜΕΝΗ ΜΕ ΤΑ ΕΡΕΙΠΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ- 154 κατά- 125 υπέρ- Απορρίφθηκε η πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ. Την υπερψήφισε η Θεοδ. Τζάκρη. «Ναι μεν αλλά» από άλλους πέντε «πράσινους». Το ντέρμπι του Φαλήρου προτίμησαν να δουν και οι βουλευτές!

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ο Αληθινός Μαρμαρωμένος Βασιλιάς και η «προφητεία» του αμερικανικού «Κέντρου Πολιτικής»- ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΑΤΑΤΖΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ 18 ΜΗΝΕΣ!


 

 


 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ