Πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία ο επίσημος Ετήσιος Εορτασμός στην Κοινότητα Αγίου Παντελεήμονος Harrow και Περιχώρων, στο ΒΔ Λονδίνο, με την ευκαιρία της Εορτής των Προστατών της Κοινότητας Αγίου Παντελεήμονος του Ιαματικού και Αγ. Παρασκευής της Αθληφόρου.

Συγκεκριμένα την Κυριακή 22α Ιουλίου τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μεγ. Βρετανίας κ.κ. Γρηγορίου. Την Θεία Λειτουργία παρακολούθησε μεγάλο πλήθος κόσμου, επώνυμοι ευεργέτες της Κοινότητας και ανώνυμοι προσκυνητές.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε στους Κοινοτικούς χώρους το καθιερωμένο Πανηγύρι. Οι Εκκλησιαστικοί Επίτροποι και οι Κυρίες της Βοηθ. Αδελφότητας της Κοινότητας είχαν ετοιμάσει σουβλάκια, λουκουμάδες, και πολλά άλλα παραδοσιακά φαγητά, γλυκά και ποτά, προς τέρψη των πολλών μελών και φίλων της Κοινότητας, που είχαν προσέλθει για να λάβουν την ευλογία των Αγίων Παντελεήμονος και Παρασκευής στη ζωή, τις οικογένειες και τα έργα τους. Το Πανηγύρι διανθίζονταν και από ωραία ελληνική μουσική. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ημέρα ήταν ηλιόλουστη, και όλοι αισθάνθηκαν την βοήθεια εξ ουρανού για την επιτυχία του Ετήσιου Πανηγυριού.

Μια ξεχωριστή πρωτοβουλία κατά το φετινό Πανηγύρι ήταν η αθρόα συμμετοχή παιδιών και γονέων του Ελληνικού Κολεγίου Αγ. Παντελεήμονος, η οποία οργανώθηκε από την Επιτροπή Γονέων. Πολλές και πλούσιες δραστηριότητες είχαν οργανωθεί ειδικά για τα παιδιά, τα οποία έμειναν για αρκετές ώρες στους Κοινοτικούς χώρους και απήλαυσαν τα παιδικά παιχνίδια, τη ζωγραφική προσώπου, τα παιδικά γλυκά κ.ά.

Οι Προστάτες Άγιοί μας θα τιμηθούν και στις ημέρες τους, με Πανηγυρικές Ακολουθίες και Τελετές. Συγκεκριμένα την Τετάρτη 25η Ιουλίου το βράδυ θα τελεστεί Μέγας Εσπερινός και την Πέμπτη 26η Ιουλίου το πρωΐ Θεία Λειτουργία, προς τιμήν της Αγίας Παρασκευής.

Τη Πέμπτη 26η Ιουλίου, στις 7.00 μ.μ., θα τελεσθεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός με αρτοκλασία και λιτανεία της ιεράς εικόνος του Αγ. Παντελεήμονος χοροστατούντος του Θεοφιλ. Επισκόπου Κυανέων κ. Χρυσοστόμου. Μετά το πέρας της Ιερής Ακολουθίας οι Κυρίες της Βοηθητικής Αδελφότητας θα προσφέρουν στους προσκυνητές κέρασμα.

Ανήμερα της εορτής του Αγίου Παντελεήμονος, Παρασκευή 27η Ιουλίου, θα τελεσθεί το πρωΐ Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Θεοφιλ. Επισκόπου Τροπαίου κ. Αθανασίου. Κατόπιν η Κοινότητα θα δεξιωθεί τους επίσημους προσκεκλημένους στους Κοινοτικούς χώρους.

Τους ευλαβείς προσκυνητές υποδέχονται όλες αυτές τις ημέρες στην πανηγυρίζουσα Κοινότητα ο Ιερ. Προϊστάμενος Πρωτοπρ. Αναστάσιος Δ. Σαλαπάτας, ο εορτάζων Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Παντελής Δημοσθένους και οι λοιποί  Κοινοτικοί παράγοντες.

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ