Απίστευτη πρεμιέρα στον δεύτερο γύρο της Μπουντεσλίγκα με την Γκλάντμπαχ να κερδίζει εκτός έδρας τη Μπάγερν Μονάχου, η οποία κατέβηκε στο γήπεδο χωρίς …13 «βασικούς» παίκτες.Ακούγεται σαν σύντομο ανέκδοτο: «Καραντίνα στις Μαλδίβες». Κι όμως, αυτό συνέβη στον αρχηγό της Μπάγερν και της Εθνικής Γερμανίας Μάνουελ Νόιερ, ο οποίος πήγε διακοπές στις εξωτικές Μαλδίβες για τις ημέρες των εορτών, αλλά εκεί διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό και αναγκάστηκε να μείνει στην απομόνωση του ξενοδοχείου, μέχρι να περάσουν οι μέρες της καραντίνας. Την Παρασκευή δεν ήταν ο μόνος απών της Μπάγερν Μονάχου στο μεγάλο παιχνίδι με τη Γκλάντμπαχ, που άνοιξε την αυλαία του δεύτερου γύρου της Μπούντεσλιγκα. Συνολικά εννέα παίκτες των Βαυαρών είχαν βγει νοκ-άουτ με κορωνοϊό, άλλοι δύο ήταν τραυματίες, ενώ δύο Αφρικανοί ποδοσφαιριστές απουσίαζαν με τις εθνικές τους ομάδες στο Κόπα Άφρικα. Αποτέλεσμα: Η Γκλάντμπαχ πήρε μία πολύτιμη νίκη με 2-1 και μάλιστα μέσα στο Μόναχο.

Ικανοποίηση, αλλά και ρεαλισμός από τον προπονητή της Γκλάντμπαχ Άντι Χίτερ. «Είμαστε φυσικά πολύ χαρούμενοι που καταφέραμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς», λέει ο 52χρονος τεχνικός. «Αλλά γνωρίζουμε ότι σήμερα η Μπάγερν δεν παρουσιάστηκε με την καλύτερη δυνατή σύνθεση. Σίγουρα ήταν μία έκπληξη. Παρόλα αυτά θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα μου, που κράτησε γερά για ενενήντα λεπτά και γύρισε το παιχνίδι μετά το 1-0». Πράγματι, ο «συνήθης ύποπτος» Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι έκανε αυτό που κάνει πάντα και άνοιξε το σκορ για τους Βαυαρούς με άπιαστο σουτ στο 18ο λεπτό, αλλά στη συνέχεια οι μόνιμοι πρωταθλητές Γερμανίας προδόθηκαν από κάποιες αδυναμίες στην άμυνα κι έτσι η Γκλάντμπαχ γύρισε το παιχνίδι. Η ομάδα του Άντι Χίτερ γίνεται φέτος ο «κακός δαίμονας» των Βαυαρών, αν αναλογιστούμε και τα πέντε γκολ, με τα οποία φιλοδώρησε τη Μπάγερν σε αγώνα κυπέλλου τον περασμένο Οκτώβριο.

Ένας 16χρονος συμπληρώνει εντεκάδα

Ο προπονητής της Μπάγερν Γιούλιαν Νάγκελσμαν έχει βέβαια ένα «ελαφρυντικό» με 13 απουσίες, η ομάδα του έτσι κι αλλιώς έχει προβάδισμα σχεδόν δέκα βαθμών στη Μπουντεσλίγκα, ο ίδιος προσπάθησε να μην γκρινιάξει στη συνέντευξη τύπου, αλλά …δεν τα κατάφερε. «Νομίζω ότι στα πρώτα είκοσι λεπτά παίξαμε πολύ καλά, πιέσαμε ψηλά, είχαμε την κατοχή, κλέψαμε πολλές μπάλες, αλλά κάποια στιγμή χάσαμε κι εμείς τη μπάλα και εκεί έγινε ξαφνικά το 1-1, από το τίποτα» λέει ο τεχνικός των Βαυαρών. «Έπρεπε να αμυνθούμε καλύτερα, δεν ήταν τόσο δύσκολη η σέντρα, η μπάλα πήγαινε επάνω στον δικό μας παίκτη, ο οποίος για άγνωστους λόγους θέλησε να τη διώξει με τακουνάκι. Και μετά ήρθε μία στημένη φάση που δεν είχαμε τοποθετηθεί καλά στην άμυνα. Κατά τη γνώμη μου έγινε και φάουλ, αλλά και πάλι δεν έπρεπε να δεχθούμε γκολ σε αυτή τη φάση. Αλλά γενικά σήμερα η Γκλάντμπαχ έβγαλε πολλές και καλές στημένες φάσεις…»

Για να συμπληρώσει εντεκάδα, η Μπάγερν κάλεσε …εκτάκτως στο Μόναχο παίκτες από την ερασιτεχνική ομάδα, που είχαν επίσης φύγει για διακοπές. Στα αξιοσημείωτα του παιχνιδιού και η παρουσία του 16χρονου Πάουλ Βάνερ, ο οποίος μπήκε αλλαγή για τα τελευταία 15 λεπτά στη θέση του Μαρκ Ρόκα. Είναι ο νεότερος παίκτης που έχει αγωνιστεί ποτέ με τη φανέλα της πρώτης ομάδας των Βαυαρών. Στις απουσίες και στα απρόοπτα λόγω κορωνοϊού αποδίδει την ήττα και ο Πολωνός Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. «Δεν ήταν η καλύτερη μέρα μας σήμερα, αλλά νομίζω ότι αξίζαμε κάτι παραπάνω» λέει ο πρώτος σκόρερ των Βαυαρών, που είχε και σουτ στο δοκάρι απέναντι στη Γκλάντμπαχ. «Κρίμα, όλη η προηγούμενη εβδομάδα ήταν περίεργη, η προετοιμασία δεν ήταν εύκολη, την τελευταία στιγμή ήρθαν παίκτες από τους ερασιτέχνες για να βοηθήσουν. Παρόλα αυτά σήμερα δεν παίξαμε άσχημα, αλλά αυτό που κάναμε δεν ήταν αρκετό για τη νίκη».

Ακυρώσεις αγώνων στο μπάσκετ

Η πανδημία προκαλεί πολλά απρόοπτα στον χώρο του αθλητισμού – και αυτό όχι μόνο στο ποδόσφαιρο. Στο πρωτάθλημα του μπάσκετ αναβλήθηκε την τελευταία στιγμή το παιχνίδι της Μπάμπεργκ με την Βίρτσμπουργκ, που είχε προγραμματιστεί για το απόγευμα του Σαββάτου. Ο λόγος: Η διοίκηση της Βίρτσμπουργκ ανακοίνωσε ότι 13 παίκτες, γυμναστές και φροντιστές της ομάδας βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, ενώ συνολικά 20 άτομα έχουν μπει σε καραντίνα. Όλα δείχνουν ότι θα αναβληθεί και το επόμενο παιχνίδι της Βίρτσμπουργκ απέναντι στην ομάδα του Κέμνιτς. Αλλά και η πρωταθλήτρια Άλμπα Βερολίνου ανακοίνωσε ότι έχουν εντοπιστεί έντεκα κρούσματα στις τάξεις της ομάδας, με αποτέλεσμα να αναβληθεί το παιχνίδι της Κυριακής απέναντι στην Μπράουνσβαϊγκ. Το ίδιο ισχύει και για την αναμέτρηση της Φρανκφούρτης με την Όλντενμπουργκ.

Γιάννης Παπαδημητρίου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ