Θεσσαλονίκη,

Γράφει ο Γιάννης Δελόγλου

Θα ήταν μια συνηθισμένη Γενική Συνέλευση και μια ενημέρωση ρουτίνας από το διοικητικό συμβούλιο του Σωματείου «Παναγία Σουμελά», προς τα μέλη του, που και αυτά γνωρίζουν όλη του την πορεία, αφού στηρίζουν τα δρώμενα και παρακολουθούν διακριτικά τα έργα που γίνονται και που αποδίδουν και αναγνωρίζονται από το κοινό. Αυτή η Συνέλευση όμως που περίμενε το χρόνο της από άλλους με υπευθυνότητα και αγωνία, από άλλους με ανευθυνότητα και από άλλους που συνήθως μιλούν για ενότητα, αλλά πρωταγωνιστούν στα παρασκήνια για διάλυση, αυτό που με κόπους οικοδόμησαν όσοι πέρασαν από τα Δ.Σ. της Παναγίας Σουμελά, ήταν καταπέλτης για την τρίτη κατηγορία που κινήθηκε ανέντιμα τα τελευταία χρόνια. Ο Πρόεδρος της Παναγίας Σουμελά κ. Γιώργος Τανιμανίδης χωρίς να χρειαστεί να ρίξει τους κεραυνούς του προς κάθε κατεύθυνση και χωρίς να απαλλάξει των ευθυνών κανέναν, αφού αναφέρθηκε στα διοικητικά πεπραγμένα του Σωματείου Παναγία Σουμελά της χρονιάς που πέρασε, αναφέρθηκε και στα  γεγονότα που απασχολούν το Σωματείο αλλά  και το Ιερό Προσκύνημα, επεσήμανε δε την κίνηση σκοτεινών αλλά φανερών πολέμιών του έργου που συντελείτε και στο τέλος με αριθμούς, έγγραφα και αποφάσεις κατέρριψε τις κάθε είδους κατηγορίες. Οι κατηγορίες και οι καταγγελίες δεν προέρχονταν βεβαίως από μέλη του Σωματείου και του Ιερού Προσκυνήματος αλλά από κάποιους που θέλουν να έχουν τον ρόλο του προστάτη, τον ρόλο του αδέκαστου και βέβαια του μεγάλου πατριώτη στο όνομα της ενότητας, που με τις πράξεις τους κάνουν ακριβώς το αντίθετο.

Όμως οι κάθε είδους καταγγελίες δεν απορρίφθηκαν απλά από το διοικητικό συμβούλιο. Απορρίφθηκαν από οικονομικούς επιθεωρητές που έκαναν έλεγχο της οικονομικής διαχείρισης του Σωματείου ¨Παναγία Σουμελά¨ για τα προηγούμενα είκοσι (20) χρόνια. Η έκθεση ήταν άριστη και περιέγραφε την καλή και ορθή λειτουργία του Σωματείου με βάση το καταστατικό του και τους νόμους του κράτους, απορρίπτοντας τις όποιες αιτιάσεις. Η συνέχεια της ενημέρωσης προς τα μέλη έγινε από τον ταμία του Σωματείου και από την εξελεγκτική επιτροπή και ακολούθως σύσσωμο το σώμα των μελών ενέκρινε την οικονομική διαχείριση και τα δρώμενα του Δ.Σ. χωρίς καμία ένσταση ή αρνητική ψήφο (ένα ακόμα σημάδι ορθής λειτουργίας του). Στην επισήμανση του Προέδρου να εγγραφούν ο ομιλητές η απάντηση ήταν τα παρατεταμένα χειροκροτήματα των μελών και οι ευχές για δύναμη στη συνέχεια του έργου τους!

Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης έγινε και η κοπή της Βασιλόπιτας για να αναδειχθεί τυχερή της χρονιάς η Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης κ. Στεφανία Τανιμανίδου. Τις εργασίες της Γ.Σ. παρακολούθησε η βουλευτής κ. Κυριακή Τεκτονίδου που ευχήθηκε ότι καλύτερο στις προσπάθειες του διοικητικού συμβουλίου αλλά και πολλοί Πρόεδροι Ποντιακών Σωματείων και μέλη της Π.Ο.Π.Σ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ