Αγαπητοί μου συμπατριώτες,

Η χρονιά που θα αφήσουμε σε λίγες μέρες πίσω μας υπήρξε γεμάτη από δυσκολίες και προκλήσεις. Παρά τα βήματα που έγιναν στην κατεύθυνση αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης που δοκιμάζει τον λαό μας σε όλα τα επίπεδα, γνωρίζουμε όλοι μας ότι ο δρόμος που έχουμε να διανύσουμε είναι ανηφορικός και συνεπάγεται συνεχείς προσπάθειες από όλους τους Έλληνες πολίτες.

Στις δύσκολες αυτές περιστάσεις, καλούμεθα όλοι μας, ομογένεια και μητροπολιτικό κέντρο, να στηρίξουμε με τρόπο συντονισμένο την εθνική προσπάθεια, ώστε να υπερβούμε την κρίση και να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές των Ελλήνων, ένα καλύτερο μέλλον.

Σήμερα, η μητέρα πατρίδα, σας χρειάζεται περισσότερο από ποτέ. Εσείς, οι Έλληνες του εξωτερικού, με τον πατριωτισμό και την δημιουργικότητά σας, αποτελείτε για όλους μας, σταθερή πηγή έμπνευσης και δύναμης. Διακρίνεστε και σταδιοδρομείτε με επιτυχία στις χώρες φιλοξενίας σας και ο ελληνικός λαός αισθάνεται υπερήφανος για τα έργα και τα επιτεύγματα των ξενιτεμένων αδελφών του.

Χρειαζόμαστε το παράδειγμά σας, τις ιδέες, τις προσπάθειες, τις παρεμβάσεις σας. Χρειαζόμαστε την ηθική σας υποστήριξη, αλλά και την έμπρακτη συνεισφορά σας. Όσοι έχετε την οικονομική δυνατότητα μπορείτε και πρέπει να αναζητήσετε στην πατρίδα, ευκαιρίες για οικονομικές συνεργασίες και επιχειρηματικές επενδύσεις.

Είμαι βέβαιος και αισιοδοξώ, ότι στο κάλεσμα αυτό θα ανταποκριθείτε με όλους τους δυνατούς τρόπους και θα συστρατευθείτε στον αγώνα που δίνει ο ελληνικός λαός για την ανόρθωση του τόπου και την δικαίωση των θυσιών του.

Με τις σκέψεις αυτές, εύχομαι σε όλους σας και στον καθένα προσωπικά, Χρόνια Πολλά και Ευτυχισμένο το 2012 με υγεία, πρόοδο και ευτυχία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ