Τριάντα επτά χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου, η μνήμη παραμένει άσβεστη. Στις 17 Νοέμβρη οι απανταχού της γης Έλληνες τιμούμε τους ανθρώπους εκείνους, που πάλεψαν ενάντια στη δικτατορία και συνέβαλαν με τους αγώνες τους στην εξέλιξη της πολιτικής ιστορίας της σύγχρονης Ελλάδας.

Το τρίπτυχο Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία του Πολυτεχνείου ήταν η έκφραση της αγωνίας ενός ολόκληρου λαού και της θέλησής του να ζήσει ελεύθερος, έχοντας βιώσει για επτά ολόκληρα χρόνια τη χούντα των συνταγματαρχών, που καταπάτησε βάναυσα τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Σήμερα, σε μία περίοδο που η Ελλάδα, αλλά και η Ευρώπη, γενικότερα, δοκιμάζονται από κρίσεις όχι μόνο της οικονομίας, αλλά και των αξιών, η νέα γενιά καλείται να σταθεί μπροστάρης στο δρόμο προς τη νέα εποχή.

Οι νέοι Έλληνες, απανταχού της γης, καλούνται να αγωνιστούν, μακριά από φανατισμούς και μονολιθική αντιμετώπιση των προβλημάτων, για τη συναίνεση, τον πλουραλισμό και τη σύνθεση των ιδεών και των πολιτικών, για ένα μέλλον πιο σταθερό, πιο φωτεινό, αντάξιο της γενιάς της εξέγερσης του Νοέμβρη του 1973.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ