Ορόσημο στην ιστορία του Έθνους μας αποτελεί η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940. Οι Απανταχού Έλληνες τιμούμε την ημέρα αυτή την ηρωική συνεισφορά του Λαού μας στη μάχη κατά του φασισμού στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και η οποία υμνήθηκε από όλους.

Με υπεράνθρωπη ψυχική αντοχή, με σθένος και αποφασιστικότητα οι Έλληνες απέδειξαν, για άλλη μια φορά, ότι δεν βάζουν τίποτε πιο πάνω από τις πατροπαράδοτες αξίες, τα δίκαιά μας, την εθνική μας υπόσταση.

Η φετινή επέτειος έρχεται σε μία κρίσιμη για την πατρίδα μας συγκυρία, όπου οι Έλληνες καλούνται να δώσουν μάχες δύσκολες και να σταθούν αντάξιοι, γνωρίζοντας ότι μόνο οι λαοί που τιμούν την ιστορία τους κερδίζουν το σεβασμό των πρωταγωνιστών στην παγκόσμια σκακιέρα.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, πρωτεύουσα των Απανταχού Ελλήνων και τον πολιούχο Άγιο Δημήτριο, μαζί με τον εορτασμό της Εθνικής μας Επετείου, αποτελούν ευκαιρία να συλλογιστούμε τη δική μας προσφορά.

Το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού πιστεύει ότι η αξιοποίηση των δυνάμεων του Απανταχού Ελληνισμού, στην παρούσα κρίσιμη φάση, είναι αναγκαία, ώστε να υπάρξει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Χρέος των Ελλήνων της Διασποράς είναι να διαδραματίσουν καταλυτικό ρόλο στην ανάπτυξη και προβολή της Ελλάδας και του Ελληνισμού.

Αλεξάνδρεια, 25.10.2011

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ