Σικάγο, 23.03.2011. Η επέτειος των 190 χρόνων της Εθνικής Παλιγγενεσίας και η ημέρα του Ευαγγελισμού, βρίσκουν την Ελλάδα στις δυσκολότερες στιγμές της νεώτερης ιστορία της. Σε μία περίοδο, όπου πολλά κράτη αντιμετωπίζουν μεγάλες αλλαγές και προκλήσεις, σε πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο, με τους πολίτες του κόσμου να παρακολουθούν αμήχανοι βιβλικές καταστροφές, όπως αυτή στην Ιαπωνία.

Τα επίκαιρα μηνύματα της διπλής εορτής της 25ης Μαρτίου μας θυμίζουν ότι ο Ελληνισμός και η Ορθοδοξία είναι συνυφασμένοι, πρωτίστως, με την έννοια της ανιδιοτελούς αγάπης και προσφοράς. Η σύμπνοια, η αλληλεγγύη, ο σεβασμός προς τον συνάνθρωπο και τη φύση αντανακλούν την ελληνική ψυχή και αποτελούν μοναδικά αντίδοτα στον φόβο και στην ανασφάλεια του σύγχρονου ανθρώπου.

Ας υπερβούμε, λοιπόν, την ατομικότητα, σφυρηλατώντας υπερατομική συνείδηση και επιδιώξεις, καθώς «όλοι είμαστε ένα» και «ότι επηρεάζει το μέρος επηρεάζει το σύνολο».

Ας αναλογιστούμε, ότι μόνο ενωμένοι, σε κοινό όραμα και κοινή πορεία, με ομοψυχία και ευψυχία, μπορούμε να ξεπεράσουμε τις προκλήσεις, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο και να δημιουργήσουμε έναν καλύτερο κόσμο για τα παιδιά μας.

Με τη συμμετοχή μας στις εκδηλώσεις της Ομογένειας τις ημέρες αυτές, ας κρατήσουμε ψηλά την ελπίδα και τη σημαία του Ελληνισμού, όπως επιτάσσει η ιστορία μας, δηλώνοντας περίτρανα ότι οι Έλληνες της Διασποράς θα σταθούν, για άλλη μία φορά, στο ύψος των περιστάσεων.

Με θερμούς πατριωτικούς χαιρετισμούς

Θ. Γ. Σπυρόπουλος,
Συντονιστής Σ.Α.Ε. Περιφέρειας Η.Π.Α.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ