Το μουσικό σχήμα kLANGdIVERS+ ενθουσίασε το κοινό του

Η χαρά ήταν ευδιάκριτη στα μάτια των φίλων της μουσικής στο Kulturforum Βισμπάντεν την ώρα που αποχωρούσαν για τα σπίτια τους ή κατευθύνονταν στον γειτονικό „Έλληνα“ της κρατιδιακής πρωτεύουσας.

Η λάμψη στα μάτια φανέρωνε το μαγικό συναίσθημα που έννοιωσαν απολαμβάνοντας το τελευταίο Σάββατο του Οκτωβρίου στο Βισμπάντεν την εμφάνιση πέντε εξαιρετικών μουσικών. Λίγη ώρα πριν το μουσικό σχήμα kLANGdIVERS+ είχε ανοίξει στη σκηνή του Kulturforum τη μαγική του βαλίτσα και χάρισε πλουσιοπάροχα στο κοινό τραγούδια και μουσικές από την Ελλάδα.

Ήταν ήχοι και ρυθμοί από τα νησιά του Αιγαίου και τη στεριά που διαχέονται στις συνθέσεις των Διονυσίου Βισβάρδη, Νίκου Χαριζάνου, Γιάννη Κωνσταντινίδη, όπως και λυρικά κείμενα Ελλήνων ποιητών που έχουν μελοποιηθεί από τους μεγάλους συνθέτες Μάνο Χατζιδάκι και Μίκη Θεοδωράκη. Ελληνική μουσική που παρουσιάζεται σπάνια σ΄αυτή τη μορφή στη Γερμανία.

Το διεθνές κοινό ευχαρίστησε με ένα ενθουσιώδες και παρατεταμένο χειροκρότημα τους πιανίστες Δέσποινα Αποστόλου, Jeferson Samsonowski, την υψίφωνο Ναστάζια Ντοκάλου, την τσελίστα Μπάρμπαρα Γκραφ και την βιολονίστα Κωνσταντίνα Παππά για την ευαίσθητη και ιδιαίτερα εκφραστική ερμηνεία των έργων.

Το πρόγραμμα „Μια βαλίτσα γεμάτη ήχους – Τραγούδια από την Ελλάδα“ ήταν αφιερωμένο στους Έλληνες μετανάστες που πριν 50 χρόνια έφτασαν στο Βισμπάντεν για να εργαστούν. Και όπως είπε στον χαιρετισμό του ο Θεόδωρος Ψυράκης, πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Βισμπάντεν, έλαβαν πολλά από τη χώρα που τους φιλοξένησε αλλά προσέφεραν επίσης πολλά στην ανοικοδόμηση του „γερμανικού θαύματος“.

Η βραδιά μουσικής δωματίου και λυρικού τραγουδιού διοργανώθηκε από την εταιρία ΠΟΛΥΤΡΟΠΟΝ-Β. ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΟΣ σε συνεργασία με την Ελληνική Κοινότητα Βισμπάντεν και την υποστήριξη της Γερμανο-Ελληνικής Εταιρίας Βισμπάντεν/Μαϊντς.

Μακάρι να εκπληρωθεί σύντομα η επιθυμία του κοινού να ξανακούσει το kLANGdIVERS+ στο Βισμπάντεν.

Πηγή: Polytropon.de 0(7.11.2011)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ