Frankfurt, 19.02.2011. Το ντούο Ναταλία Γεράκη και Zhe Lin ενθουσίασε το κοινό της Φραγκφούρτης με το ταλέντο, τη δεξιοτεχνία και το βιρτουόζικο παίξιμό του.

Περίτεχνα χρησιμοποίησαν η ελληνίδα φλαουτίστα και η κινέζα κρουστή το φλάουτο και τη μαρίμπα ως μέσα μεταφοράς για να συνοδεύσουν το κοινό τους σε έναν εντυπωσιακό γύρο του κόσμου.

Το μουσικό ταξίδι ξεκίνησε με δυο έργα του νεαρού Claude Debussy και μετά από ένα άλμα στο χρόνο, περίπου 100 ετών, οι δυο καλλιτέχνιδες προσγειώθηκαν στη σύγχρονη μουσική σκηνή, αιφνιδιάζοντας με ένα μοντέρνο έργο του γερμανού καθηγητή κρουστών Klaus Dreher. Από την Ευρώπη επόμενος σταθμός ήταν η Ινδία και μια συνάντηση με το εντυπωσιακό έργο του Ravi Shankar. Το ταξίδι συνεχίστηκε στην Αφρική με το απαιτητικό κομμάτι „φιγούρες σε ένα τοπίο“ του νοτιοαφρικανού Peter Klatzow, ακολούθησε ένας ενδιάμεσος σταθμός στην Ιαπωνία και πλεύση στα „νερά της θάλασσας“ του Toru Takemitsu και τέλος ο ασυνήθιστος αυτός γύρος του κόσμου ολοκληρώθηκε στη Λατινική Αμερική, στο Μπουένος Άϊρες με δυο συναρπαστικά κομμάτια του Astor Piazzolla.

Το γερμανοελληνικό κοινό στη μικρή αίθουσα συναυλιών της Μουσικής Ακαδημίας Φραγκφούρτης απόλαυσε μία υψηλού επιπέδου μουσική εμπειρία, ανταμείβοντας τις καλλιτέχνιδες με θερμό κι ενθουσιώδες χειροκρότημα.

Τη συναυλία παρακολούθησαν η Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Φραγκφούρτη κα. Φραγκογιάννη-Mattieu και ο Πρόξενος της Κίνας στη Φραγκφούρτη κ. Zhang.

Διοργανωτής αυτής της επιτυχημένης εκδήλωσης ήταν η εταιρεία ΠΟΛΥΤΡΟΠΟΝ-Β. ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΟΣ σε συνεργασία με το Συλλόγο Κωνσταντινουπολιτών Γερμανίας και του προέδρου του Ιάσωνα Πιλαφίδη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ