Στις 13 Νοεμεβρίου 2010 μια μικρή ομάδα οπαδών της φασιστικής ιδεολογίας του Χίτλερ έκαναν πορεία προς την Βαυαρική Καγκελαρία με σκοπό την προβολή των φασιστικών τους ιδεολογημάτων.

Την ίδια ώρα έλαβε χώρα σε κεντρική πλατεία του Μονάχου μια μεγάλη αντιναζιστική διαδήλωση με συμμετοχή όλων των δημοκρατικών δυνάμεων της πόλης. Στη διαδήλωση έλαβε μέρος και ο Αρχιερατικός Επίτροπος Βαυαρίας, Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου, Απόστολος Μαλαμούσης, η παρουσία του οποίου χαιρετίστηκε ιδιαίτερα από τους οργανωτές καί από τό συγκεντρωμένο πλήθος.

Ο Πρώτος Δήμαρχος Μονάχου κ. Χρίστιαν Ούντε και οι εκπρόσωποι των Βαυαρικών Οργανισμών και αντιφασιστικών οργανώσεων τόνισαν στις ομιλίες τους τις ολέθριες συνέπειες της απάνθρωπης δικτατορίας του ναζισμού και την αποφασιστικότητά τους να μη επιτρέψουν αναβίωση του ναζισμού στη Γερμανία. Ένας εκ των ομιλητών αναφέρθηκε και στις φοβερές σφαγές στην Ελλάδα. Στις επισυναπτόμενες φωτογραφίες διακρίνεται ο π. Απόστολος Μαλαμούσης, καθώς επίσης και η εκπρόσωπος της Ευαγγελικής Εκκλησίας της Βαυαρίας κ. Σουζάνε Μπράιτ-Κέσσλερ, ο εκπρόσωπος της Καθολικής Εκκλησίας Μονάχου, Επίσκοπος κ. Σίμπλερ και ο πρώην Πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD) κ. Φόγκελ.

Επειδή οι ναζιστές έχουν ως σύμβολο της ιδελογίας τους το καφέ χρώμα, για το λόγο αυτό οι δημοκρατικοί διαδηλωτές κρατούν στα χέρια τους μικρούς πίνακες στους οποίους αναγράφεται η φράση με διάφορα χρώματα: „το Μόναχο είναι πολύχρωμο“ (ή “έγχρωμο”) για να διαδηλώσουν έτσι την αντίθεσή τους στις ρατσιστικές ιδέες των ναζιστών.

Μετά την αντιναζιστική διαδήλωση ακολούθησε διεκκλησιαστική εκδήλωση στον ευαγγελικό ναό του Ευαγγελιστού Ματθαίου στην οποία ο Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης ευλόγησε, μετά από παράκληση των συνδιοργανωτών,τους παρευρισκομένους και ευχήθηκε ειρήνη και αρμονική συμβίωση των λαών και πολιτισμών στη πόλη του Μονάχου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ