Οι Σαμοθρακίτες της Γερμανίας.

Γιάννης ΔελόγλουΓράφει ο Γιάννης Δελόγλου.

ΣΤΟΥΤΓΑΡΔΗ. Κρατώντας με υπομονή την παράδοση και την ηρεμία της η Σαμοθράκη, μακριά από μπετόν και θόρυβο, επιμένει στην χαλάρωση και στην σταδιακή ανάπτυξη που θα εμπεδώνεται με τις ανάγκες τής εποχής. Ίσως να είναι το μοναδικό νησί με το φυσικό του κάλλος, της ομορφιές εκείνες των τοπίων και των ανθρώπων που χρειάζεται όμως την προσαρμογή στην νέα εποχή, που θα οδηγήσει τους κατοίκους του σε μεγαλύτερη πρόοδο. Ένα τέτοιοι άνοιγμα στην κοινωνία κάνει η υποψήφια δήμαρχος του νησιού κυρία Χρύσα Μόραλη-Αντωνάκη, που πρόσφατα επισκέφτηκε τους Σαμοθρακίτες της Γερμανίας στην αίθουσα του αθλητικού κέντρο TSV Münster Στουτγάρδης. Την υποψήφια δήμαρχο που συνόδευαν οι κυρία Ευδοκία Βραχιώλα, ο κ. Κωνσταντίνος Λαβετζής και ο κ. Παναγιώτης Μανουλούδης παρουσίασε στους συντοπίτες τους ο πρόεδρος των Σαμοθρακιτών Γερμανίας κ. Βασίλειος Κορδώνιας. Η κυρία Χρύσα Μόραλη-Αντωνάκη φανερά συγκινημένη από την ανταπόκριση των συντοπιτών της, που δεκαετίες τώρα μέτοικοι της Γερμανίας αγωνιούν για το νησί τους, αιφνιδίασε τους πάντες από δύο βασικές προτεραιότητες που δεν ακούστηκαν μέχρι σήμερα από υποψήφιους και άλλων δήμων της πατρίδας μας. Τόνισε ότι είναι απαραίτητη η δημιουργία Γραφείου Αποδήμων Σαμοθρακιτών στον καλλικρατικό Δήμο Σαμοθράκης και πρότεινε την κάθοδο στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε όλες τις δημοτικές παρατάξεις τουλάχιστον ενός υποψήφιου από τους Απόδημους Σαμοθρακίτες!

Η κυρία Ευδοκία Βραχιώλα παρουσίασε με κάθε λεπτομέρεια τις προθέσεις τής υποψήφιας δημάρχου και τόνισε με έμφαση ότι αυτό το άνοιγμα στην ευρύτερη κοινωνία του νησιού δεν το έκανε καμία μέχρι τώρα υποψήφια. Η κυρία Αντωνάκη δεν είναι προϊόν κομματικής διεργασίας, δεν είναι προϊόν συμφωνιών και δεν είναι προϊόν δεσμεύσεων κατέληξε η κυρία Βραχιώλα. Είναι η επικεφαλής τής «Αναγέννησης τής Σαμοθράκης», είναι το κοινό πεδίο συναντίληψης για όλους τους Σαμοθρακίτες.

Η κυρία Χρύσα Μόραλη-Αντωνάκη μέσα από ένα πολύωρο και ευρύ διάλογο συντοπιτών της κατέγραψε τα προβλήματά τους, τα συνέδεσε με αυτά του νησιού και του κοινωνικού συνόλου και δήλωσε με ικανοποίηση ότι θα αγωνιστεί για την επίλυση τους, θα υπηρετήσει με σύνεση και σιγουριά το νησί και τόνισε ότι «δίνουμε έναν αγώνα για την ουσία και όχι για την εξουσία!».

Η υποψήφια δήμαρχος κατάγεται από το Λάκκωμα Σαμοθράκης, σπούδασε οικονομικές επιστήμες στη Σχολή Νομικών και Οικονομικών Επιστημών στο ΑΠΘ. Έχει πολυετή εμπειρία στην Διοίκηση. Αρχικά εργάστηκε στο Υπουργείο Γεωργίας (Διεύθυνση Εξωτερικής αγοράς της ΕΟΚ) και στην Αγροτική Τράπεζα. Από το 1982 εργάζεται στην Εφορία Αλεξανδρουπόλεως όπου υπηρέτησε ως Διευθύντρια και ως Αναπληρώτρια Διευθύντρια στην ίδια υπηρεσία. Διετέλεσε πρόεδρος σε διάφορα Ιδρύματα και δίδαξε στο ΙΕΚ Αλεξανδρούπολης. Είναι παντρεμένη με το Γιώργο Αντωνάκη, Διευθυντή του Τελωνείου Κήπων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ