Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 20.2.2011 με επιτυχία η αναδασωτική προσπάθεια στον Ταΰγετο, όπου 400 περίπου εθελοντές με αντίξοες καιρικές συνθήκες (κρύο, ψιλόβροχο, ομίχλη, αέρας) κατάφεραν να φυτέψουν 11.000 φυτά Μαύρης Πεύκης, τα οποία προμήθευσε το Δασαρχείο Καλαμάτας. Ήταν εκεί δεκάδες εθελοντές και σύλλογοι, που με συγκινητική αυταπάρνηση, απέδειξαν την αγάπη τους για τον Ταΰγετο και συνέβαλαν στην επιτυχία της προσπάθειας.

Ήταν εκεί υπάλληλοι του Δασαρχείου με επικεφαλής τον Δασάρχη, η Πυροσβεστική Καλαμάτας με τον Διοικητή της, ο Ορειβατικός σύλλογος Καλαμάτας, ο Δικηγορικός Σύλλογος με τον πρόεδρό του, οι εθελοντές Σαμαρείτες, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, μέλη του ΝΟΚ με τον πρόεδρό τους, ο σύλλογος ΓΑΙΑ από τη Μάνη, η Α΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας με εν ενεργεία και συνταξιούχους καθηγητές, το Λύκειο Μελιγαλά με τους καθηγητές του και ο σύλλογος γονέων του Λυκείου, η ΟΝΝΕΔ, οι φίλοι του βουνού Ταϋγέτου από Καστόρι Λακωνίας, η Οικολογική Κίνηση Καλαμάτας, η Ένωση Καταναλωτών Μεσσηνίας, ο σύλλογος εθελοντών Δασοπυροσβεστών, η ΕΛΠΑ γραφείο Καλαμάτας, εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, οι Εθελοντές της Μεσσήνης, η ομάδα Kalamatafreespace, οι θεατρικές ομάδες «Θεατρική Διαδρομή» και «Μέθεξη», το Κέντρο Λαογραφικών Μελετών, οι πολιτιστικοί σύλλογοι της Αλαγονίας, πρόεδροι Δημοτικών Διαμερισμάτων, κάτοικοι των χωριών, κάτοικοι της Καλαμάτας που ανέβηκαν μόνοι τους, πολλοί ξένοι που κατοικούν στην ευρύτερη περιοχή Καλαμάτας και Μάνης, και βέβαια δημοσιογράφοι των τοπικών εφημερίδων το Ράδιο Μεσσήνη και η τηλεόραση του SKAI. Δημοσιογράφοι του Skai ράδιο τηλεφώνησαν και μίλησαν με πολλούς εθελοντές για την εξέλιξη της προσπάθειας.

Όλα τα έξοδα της προσπάθειας κάλυψε, για άλλη μια φορά, το ίδρυμα της Ομογένειας «Φύτεψε τις Ρίζες σου στην Ελλάδα».

ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ.

Αφήσαμε όλοι στον Ταΰγετο, μαζί με εκείνα που φυτέψαμε, ένα δάκρυ χαράς για τη σημερινή δράση. Δώσαμε όλοι και την υπόσχεση πως και στις επόμενες αναδασώσεις θα είμαστε παρόντες για το καλό του Ταϋγέτου, και του Περιβάλλοντος.

  • Ο ΤΑΥΓΕΤΟΣ ΔΕΝ ΠΑΡΑΧΩΡΕΙΤΑΙ ΣΕ ΣΚΟΥΠΙΔΟΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ.
  • Ο ΤΑΥΓΕΤΟΣ ΜΟΝΟ ΑΝΑΔΑΣΩΝΕΤΑΙ.

ΤΑΥΓΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ