Με τη συμμετοχή δυτών Αλιευτικών Συλλόγων, της Ναυτικής Διοίκησης Β.Ε., καλλιτεχνών και εθελοντών πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 12 Ιουνίου ο καθαρισμός του βυθού του Θερμαϊκού κατά μήκος της παραλιακής λεωφόρου, που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Νομάρχη Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Ψωμιάδη, της Αντινομάρχη Αλιείας – Κτηνιατρικής Ανθής Πορφυριάδου – Αγγελίδου και της Εντεταλμένης Νομαρχιακής Συμβούλου στον Τομέα Νεολαίας και Υπεύθυνης Δημοσίων Σχέσεων της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης Χριστίνας Κελεσίδου.

Στη δράση συμμετείχαν οι καλλιτέχνες από το 2ο Φεστιβάλ Παραστατικών Τεχνών Αλέξανδρος Πλωμαρίτης, Ιωάννης Κοκάνης, Γεράσιμος Σούλης, Τριαντάφυλλος Καρράς, οι σπουδάστριες των Τμημάτων Εφαρμοσμένων Τεχνών του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Μαίρη Αντωνίου, Αθηνά Δημητριάδου, Ανθή Καλογλανίδου, Έλενα Λάζογλου, Άννα Λαμπριανίδου, Έλλη Ιστίκογλου και η εθελόντρια αρχιτέκτων – μηχανικός Αθηνά Δημητριάδου. Οι καλλιτέχνες δημιούργησαν ένα γλυπτό από σκουπίδια και αντικείμενα που περισυνέλεξαν από το βυθό οι δύτες των Αλιευτικών Συλλόγων που συμμετείχαν στη δράση. Με τη βοήθεια του Πολεμικού Ναυτικού μέσω της Ναυτικής Διοίκησης Β.Ε. τα αντικείμενα μεταφέρθηκαν σε ειδικό βάθρο όπου δημιουργήθηκε το γλυπτό, το οποίο θα παραμείνει στο σημείο για το διάστημα έως 18 Ιουνίου 2010, με σκοπό να ευαισθητοποιήσει το κοινό σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος.

Ο καθαρισμός του βυθού του Θερμαϊκού πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, σε συνεργασία με τους: Αλιευτικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης Δυτών Οστρακοαλιέων, Αλιευτικό Σύλλογο Μείζονος Θεσσαλονίκης, Αλιευτικό Σύλλογο Ν. Μηχανιώνας «Ο Ποσειδών» και Αλιευτικό Σύλλογο Αγγελοχωρίου.

Η Νομαρχία Θεσσαλονίκης θερμά ευχαριστεί για την πολύτιμη βοήθειά τους τον Διοικητή Ναυτικής Διοίκησης Βορείου Ελλάδος κ. Δημήτρη Τσαϊλά, την Αντιδημαρχία Καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης, τον αρχιτέκτονα κ.Βασίλη Περιστεράκη και όλους όσους συμμετείχαν ενεργά στον καθαρισμό του βυθού του Θερμαϊκού.

Χορηγός της δράσης είναι η Εταιρία Παροχής Αερίου Θεσσαλονίκης Α.Ε. (Ε.Π.Α. Θεσσαλονίκης).

Ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης Π. Ψωμιάδης, ο Διοικητής Ναυτικής Διοίκησης Β.Ε. Δ. Τσαϊλάς & η Νομαρχιακή Σύμβουλος Χρ. Κελεσίδου μπροστά στο γλυπτό σκουπιδιών.

Η κ. Κελεσίδου, ο αρχιτέκτων Β. Περιστεράκης, καλλιτέχνες του 2ου Φεστιβάλ Παραστατικών Τεχνών & σπουδάστριες του ΙΕΚ ΞΥΝΗ, δημιουργούν το γλυπτό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ