Πανηγυρισμοί στη Φρανκφούρτη για τη μεγάλη νίκη της Άιντραχτ απέναντι στον Ολυμπιακό το βράδυ της Πέμπτης. Όμως η γερμανική ομάδα δεν ικανοποίησε με την απόδοσή της.«Είστε η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη» τραγουδούσαν οι οπαδοί της Άιντραχτ για πολλή ώρα μετά τη λήξη του αγώνα με τον Ολυμπιακό. Για λόγους ασφαλείας οι Έλληνες είχαν αποχωρήσει πρώτοι από το γήπεδο και μόνο οι οργανωμένοι οπαδοί των φιλοξενούμενων έμειναν στο Στάδιο Καραϊσκάκη, γιορτάζοντας μία ανέλπιστη νίκη. Γιατί είναι αλήθεια ότι η Άιντραχτ δεν είναι η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη και για μία ακόμη φορά προβλημάτισε με την απόδοσή της. Αλλά είναι εξίσου αλήθεια ότι αυτή η απόδοση ήταν αρκετή για να πάρει μία σπουδαία νίκη απέναντι σε έναν Ολυμπιακό που δεν μπορούσε να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες του.

Σαν …Βραζιλιάνος πανηγύριζε ο γερμανός εκφωνητής το 2-1 που πέτυχε ο Χάουγκε από εκπληκτική ασίστ του Σουηδού Λίντστρομ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων. Μετά τις δύο συνεχείς νίκες απέναντι στον πρωταθλητή Ελλάδας οι Γερμανοί μπορούν να …ξεχειμωνιάσουν στην Ευρώπη, ενώ θέλουν μία ακόμη νίκη για να διασφαλίσουν την πρώτη θέση του ομίλου και να προκριθούν απευθείας στους «16» του Europa League. Χαράς ευαγγέλια για τον αθλητικό διευθυντή της ομάδας Μάρκους Κρέσε: «Είμαστε ευτυχισμένοι με το αποτέλεσμα», λέει ο ίδιος. «Δεν ήταν εύκολο, όταν βρεθήκαμε πίσω στο σκορ και μάλιστα σε μία τέτοια έδρα, απέναντι σε έναν τόσο έμπειρο αντίπαλο. Αλλά βρήκαμε μία απάντηση και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που κερδίσαμε αυτό το παιχνίδι και μένουμε στην Ευρώπη».

Κίτρινη κάρτα για την …έκρηξη στον πάγκο

Παρά τη μεγάλη νίκη μέσα στον Πειραιά, οι απεσταλμένοι των γερμανικών μέσων δεν χαρίζονται στην Άιντραχτ και επισημαίνουν ότι δεν ικανοποίησε με την απόδοσή της. Σημειώνουν όμως ότι και ο Ολυμπιακός ήταν φλύαρος και αναποτελεσματικός στην αξιοποίηση των ευκαιριών. Άρα δίκαιη η νίκη, απέναντι σε έναν σπουδαίο αντίπαλο. Μία ξεχωριστή στιγμή για όλους ήταν η κίτρινη κάρτα που δέχθηκε στο δεύτερο ημίχρονο ο …προπονητής της Άιντραχτ, Όλιβερ Γκλάσνερ, μετά από μία συναισθηματική έκρηξη στον πάγκο. Ο ίδιος το σχολίασε ως εξής: «Είχα κι εγώ αγωνία, καμιά φορά τα συναισθήματα ξεφεύγουν. Ήταν μια στιγμή που έπρεπε να επιστρατεύσουμε όλες μας τις δυνάμεις…»

Η δήλωση Γκλάσνερ μάλλον επιβεβαιώνει την ερμηνεία της εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) ότι η έκρηξη του αυστριακού προπονητή δεν …του ξέφυγε, αλλά ήταν μάλλον μία υπολογισμένη κίνηση τακτικής για να αφυπνίσει την ομάδα του, σε μία στιγμή που ο Ολυμπιακός έδειχνε να αποκτά τον έλεγχο του αγώνα. Κατά τα άλλα, η Άιντραχτ θα γιορτάσει τη μεγάλη νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό, όχι με νυχτερινή έξοδο στην Αθήνα, αλλά αντιθέτως με μία επιπλέον …προπόνηση πριν επιστρέψει στη Φρανκφούρτη. Το αποφάσισε την Παρασκευή το πρωί ο Όλιβερ Γκλάσνερ, λέγοντας στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι «καλό είναι να εκμεταλλευθούμε τον καλό καιρό που έχει εδώ, αυτή την αίσθηση ευφορίας που επικρατεί, ώστε να προετοιμαστούμε και ψυχολογικά για το επόμενο παιχνίδι στη Μπούντεσλιγκα». Μάλιστα μετά την προπόνηση, η αποστολή της Άϊντραχτ έκανε και μία χαλαρωτική, παραθαλάσσια βόλτα.

Και τώρα το ντέρμπι …ουραγών

Είναι ίσως και αυτό μία υπενθύμιση για τις δυνατότητες που έχει η Ελλάδα να φιλοξενήσει τον χειμώνα, σε πιο μόνιμη βάση, ομάδες από τη βόρεια Ευρώπη, οι οποίες λόγω κακοκαιρίας διακόπτουν τις υποχρεώσεις τους στο πρωτάθλημα για να κάνουν προετοιμασία σε πιο εύκρατο κλίμα. Πολλές φορές επιλέγουν την Ισπανία, την Τουρκία ή την Αίγυπτο. Αλλά αυτό είναι μία άλλη ιστορία.

Προς το παρόν η Άιντραχτ επιστρέφει στη …σκληρή πραγματικότητα της Μπούντεσλιγκα.Μόλις στη 15η θέση της βαθμολογίας βρίσκεται αυτή τη στιγμή η ομάδα της Φρανκφούρτης, αν και έχει δείξει ότι έχει τεράστιες δυνατότητες, άλλωστε είναι από τις λίγες ομάδες που κατάφεραν τα τελευταία χρόνια να κερδίσουν τη Μπάγερν Μονάχου και μάλιστα εκτός έδρας. Στο ντέρμπι ουραγών του Σαββάτου απέναντι στη νεοφώτιστη Γκρόιτερ Φιρτ οι τρεις βαθμοί της νίκης είναι …υποχρεωτικοί για την Άϊντραχτ, όπως λέει και ο προπονητής, Όλιβερ Γκλάσνερ: «Η ομάδα έχει κουραστεί λίγο, αλλά τώρα πρέπει να κινητοποιήσουμε όλες μας τις δυνάμεις. Να αξιοποιήσουμε την καλή εικόνα της ομάδας και τη γιορτινή ατμόσφαιρα στην εξέδρα για να συνεχίσουμε…»

Γιάννης Παπαδημητρίου (Kicker, DPA)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ