Στην πρωτοβουλία αυτή συμμετέχουν η γερμανική εφημερίδα BILD, ο ΕΟΤ, ο ΣΕΤΕ και η AEGEAN. Διεξάγεται λοιπόν σήμερα στην γερμανική εφημερίδα BILD κλήρωση 100 ταξιδιών με προορισμό την Ελλάδα που θα πραγματοποιηθούν μεταξύ 1 και 31 Οκτωβρίου 2010. Η περίοδος αυτή πέφτει πάνω στις σχολικές διακοπές του Φθινοπώρου.

Οι προορισμοί είναι Ηράκλειο, Κέρκυρα, Σάμος, Ρόδος, Χανιά, Κως, Σαντορίνη, Λουτράκι και Θεσσαλονίκη. Το ερώτημα που καλούνται να απαντήσουν οι Γερμανοί αναγνώστες στο πλαίσιο του διαγωνισμού είναι: Που βρίσκεται η πασίγνωστη Ακρόπολη; Στην α) Αθήνα ή β) Βερολίνο.

Η προβολή για τον Τουρισμό παρουσιάζεται σε εμφανή θέση στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας. Τα ταξίδια, οργανώνονται από τον ΕΟΤ και χρηματοδοτούνται από τα μέλη του ΣΕΤΕ και συμπεριλαμβάνουν πτήση, ξενοδοχείο και μεταφορά από και προς τα ελληνικά αεροδρόμια.

Η δημοσιογραφική κάλυψη στην BILD θα κρατήσει 3 ημέρες και συμπεριλαμβάνει εκτός την κλήρωση των ταξιδιών στην Ελλάδα και φωτογραφίες που απεικονίζουν ελληνικές παραλίες και νησιά, τη δημοσίευση συνεντεύξεων του υπουργού Τουρισμού κ. Γερουλάνου και του Γερμανού υπουργού Οικονομίας κ. Brüderle.

Ο Γ. Χατζημαρκάκης ήταν σε συνεχή επαφή με την αρχισύνταξη της BILD, τον ΕΟΤ, τον ΣΕΤΕ, τον υπουργό κ. Brüderle και το υπουργείο Τουρισμού της Ελλάδας για να εξασφαλίσει τη συνεργασία μεταξύ των φορέων και τη δημοσιογραφική κάλυψη της πρωτοβουλίας στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας αλλά και online (http://www.bild.de/BILD/lifestyle/reise/2010/09/22/griechenland-reise/gewinnen-sie-eine-reise-in-die-sonne).

Σκοπός της πρωτοβουλίας είναι να βοηθήσει η Γερμανία τον τομέα του ελληνικού τουρισμού, ο οποίος μετά την αρνητική δημοσιότητα και τις «εικόνες ταραχών» που προβλήθηκαν ειδικά στα γερμανικά ΜΜΕ πριν το καλοκαίρι είχαν αρνητικές επιπτώσεις στην ανάπτυξη του σημαντικού για την Ελλάδα τομέα, τον Τουρισμό.

Οι ισχυροί οικονομικοί κλάδοι της Ελλάδας πρέπει να αναπτυχθούν σταθερά για να πετύχει μια αειφόρος ανάπτυξη. Η Γερμανία είναι ένας σημαντικός εταίρος για την Ελλάδα. Κάθε χρόνο ταξιδεύουν στην Ελλάδα περίπου 2,3 εκατομμύρια Γερμανοί. Από αυτό ωφελούνται επίσης πολυάριθμες γερμανικές ταξιδιωτικές εταιρίες.

H εφημερίδα BILD προσελκύει καθημερινά πάνω από 13 εκατ. αναγνώστες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ