Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ έκανε σήμερα την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca. Το ίδιο εμβόλιο δόθηκε την Παρασκευή και στον αντικαγκελάριο Όλαφ Σολτς.Η Άνγκελα Μέρκελ έκανε το εμβόλιο για τον κορωνοϊό, καθώς “ήρθε η σειρά της” όπως είχε δηλώσει στο παρελθόν. Την Παρασκευή της χορηγήθηκε η πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca. “Χαίρομαι που έλαβα σήμερα την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca. Ευχαριστώ όλους όσους συμμετέχουν στην καμπάνια για τον εμβολιασμό και όλους όσους εμβολιάζονται. Το εμβόλιο είναι το κλειδί για την καταπολέμηση της πανδημίας”, δήλωσε η ίδια η καγκελάριος μέσω Twitter, χωρίς να αναρτήσει φωτογραφία από τον εμβολιασμό της. Πάντως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ έχει αναρτήσει στον δικό του λογαριασμό μία φωτογραφία με το βιβλιάριο εμβολιασμού της Άνγκελα Μέρκελ.

Η καγκελάριος είναι 66 ετών και φυσικά εμπίπτει στις συστάσεις που έχουν διατυπώσει οι αρμόδιες αρχές να χορηγείται το συγκεκριμένο εμβόλιο μόνο σε άτομα άνω των 60 ετών. Αρχικά η καγκελάριος είχε κλείσει για την περασμένη Κυριακή ραντεβού, το οποίο όμως αναβλήθηκε λόγω ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων στο Βερολίνο. Έκτοτε γερμανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι θα έκανε το εμβόλιο “σύντομα”, κατά πάσα πιθανότητα την Πέμπτη. Τελικά όμως φαίνεται ότι το ραντεβού κλείστηκε για την Παρασκευή.

Πολιτικοί εμβολιάζονται με AstraZeneca

Την ίδια ημέρα έλαβε την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca και ο υπουργός Οικονομικών και αντικαγκελάριος Όλαφ Σολτς. “Κάθε εμβόλιο μας φέρνει πιο κοντά στην υπέρβαση της πανδημίας” σημείωσε ο υποψήφιος του SPD για την καγκελαρία, αναρτώντας παράλληλα μία φωτογραφία από τον εμβολιασμό του.

Τις τελευταίες ημέρες πολλοί επιφανείς πολιτικοί στη Γερμανία έχουν κάνει το εμβόλιο της AstraZeneca. Εκτός από την ‘Ανγκελα Μέρκελ και τον Όλαφ Σολτς το ίδιο σκεύασμα έχει δοθεί στον πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Γερμανίας Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ, στον υπουργό Οικονομίας Πέτερ Αλτμάιερ, στον πρωθυπουργό της Βάδης-Βυρτεμβέργης Βίνφριντ Κρέτσμαν, στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέφαν Ζάιμπερτ, στον σοσιαλδημοκράτη πολιτικό Καρλ Λάουτερμπαχ.

Όπως έγινε γνωστό την Παρασκευή, το εμβόλιο για τον κορωνοϊό έχει κάνει και ο υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ. Προ ημερών ο ίδιος είχε αντιδράσει στην προτροπή του υπουργού Υγείας Γιενς Σπαν να εμβολιαστεί με το σκεύασμα της AstraZeneca, λέγοντας ότι “δεν του αρέσει να τον κηδεμονεύουν” και προκαλώντας την εντύπωση ότι διατηρεί γενικότερα επιφυλάξεις απέναντι στους εμβολιασμούς. Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Βαυαρός πολιτικός, ο εμβολιασμός έγινε την Τετάρτη με το σκεύασμα της Biontech/Pfizer, αλλά δεν ανακοινώθηκε αμέσως, γιατί ο ίδιος, όπως ανέφερε, δεν ήθελε να προκαλέσει μεγάλη δημοσιότητα γύρω από αυτό το θέμα.

Γιάννης Παπαδημητρίου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ