Σχετικά με τις αναφορές της Γερμανίδας καγκελαρίου κ. Μέρκελ αναφορικά με την ελληνική οικονομία ο ελληνικής καταγωγής Γερμανός Ευρωβουλευτής Γιώργος Χατζημαρκάκης δήλωσε:

«Οι δηλώσεις της Γερμανίδας καγκελαρίου περί «ελεγχόμενης χρεοκοπίας» των απείθαρχων δημοσιονομικά χωρών προκαλούν αναστάτωση στην ευρωζώνη. Παρατηρείται ότι οι προτάσεις της καγκελαρίου δεν έχουν εξεταστεί επαρκώς εκ των προτέρων, γι’ αυτό και δίδουν έδαφος για «στοιχήματα» στις διεθνείς αγορές που δημιουργούν ένα νέο «κύμα» εκτοξεύσεως των σπρεντς. Συνεπώς είναι λογικό να αντιδρούν σφοδρά τα κράτη μέλη που αντιμετωπίζουν σοβαρά δημοσιονομικά προβλήματα.

Επιπλέον πρέπει να ειπωθεί ότι η συγκεκριμένη ορολογία που χρησιμοποίησε η κ. Μέρκελ δεν υπήρξε κάτι το ασυνήθιστο. Οι σκληρές δηλώσεις έγιναν στο πλαίσιο του συνεδρίου του κυβερνώντος συντηρητικού κόμματος που έλαβε μέρος πρόσφατα. Η ίδια μάλιστα μπόρεσε να διασφαλίσει την επανεκλογή της ως πρόεδρος του κόμματος της.

Ανεξαρτήτως αν οι υψηλοί τόνοι της καγκελαρίου δεν ευνοούν την ενίσχυση της αξιοπιστίας του κοινού ευρωπαϊκού νοµίσµατος ή τη θωράκιση της ευρωζώνης, η Ελλάδα οφείλει να προβεί το συντομότερο σε πραγματικές διαρθρωτικές αποφάσεις, ιδιαίτερα στον κλάδο της επιχειρηματικότητας, ώστε να εξασφαλίσει τη δική της οικονομική λύση και σωτηρία μετά το 2013».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ