Γράφει η ΘΩΜΑΪΣ ΠΑΡΙΑΝΟΥ.

Την Κυριακή 5-12-2010, τελέστηκε, όπως κάθε χρόνο, το ετήσιο μνημόσυνο για τους 155 πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες της Χωροφυλακής Μακρυγιάννη, κατά τα Δεκεμβριανά του 1944. Πλήθος κόσμου ήρθε για να τιμήσει την 66η επέτειο της μάχης των Αθηνών και τους ηρωικούς νεκρούς, εκτός βέβαια από την επίσημη πολιτεία, με εξαίρεση το στεφάνι του βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ. Αθανασίου Πλεύρη και του αντιπροσώπου της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη. Να θυμίσουμε ότι στις περασμένες δημοτικές εκλογές το κόμμα της Χρυσής Αυγής μπήκε με 5,3% στην Δημαρχία Αθηνών, άρα σήμερα αντιπροσωπεύει μία δημοτική αρχή.

Στον Πανηγυρικό της ημέρας τονίστηκε ότι στην ουσία, γιορτάζουμε την σωτηρία της πόλεως των Αθηνών και ολοκλήρου της Ελλάδος από τον ξενοκίνητο ερυθρό ολοκληρωτισμό, για να τιμήσουμε ένα γεγονός μεγίστης εθνικής σημασίας και εθνικής εμβέλειας, κάθε Δεκέμβριο, από το 1944 έως σήμερα. Οι υπερασπιστές του χώρου τον καθηγίασαν με το αθώο τους αίμα και τα σεπτά τους σώματα και έστησαν τρόπαιο Ελευθερίας, Δημοκρατίας και Εθνικής Υπερηφάνειας και Αξιοπρέπειας. Μαζί τους τιμάμε και τους 1000άδες άλλους υπερασπιστές που έδωσαν μάχες για τον ίδιο σκοπό, σε άλλα μετερίζια και σε άλλες επάλξεις της περιφέρειας των Αθηνών και των περιχώρων. Θυμόμαστε και τιμάμε τις 1000δες των Ελλήνων πολιτών που απήχθησαν μέσα από τα σπίτια τους και την οικογενειακή τους θαλπωρή και οδηγήθηκαν στην ομηρία, όπου χιλιάδες τελειώθηκαν από τα απάνθρωπα βασανιστήρια, τις ταλαιπωρίες και τις κακουχίες που τους υπέβαλαν οι βασανιστές τους, και άλλοι εκτελέστηκαν εν ψυχρώ.

Για την ιστορία, αναφέρουμε ότι η απρόκλητη κομμουνιστική επίθεση του ΕΛΑΣ, κατά παράβαση της συμφωνίας από το ΚΚΕ με την νόμιμη κυβέρνηση του Γ.Παπανδρέου, κατά του Συντάγματος Χωροφυλακής Μακρυγιάννη, διήρκησε από τις 6 – 11 Δεκεμβρίου 1944. Ματαίως ο τότε πρωθυπουργός της Ελλάδος, στο γεμάτο αγωνία διάγγελμά του, τους έλεγε «ΟΧΙ, παιδιά του Ε.Λ.Α.Σ, μην πυροβολείτε την πατρίδα μας, η πατρίδα δεν θα αντέξει τον εμφύλιο σπαραγμό». Δυστυχώς, δεν εισακούσθηκε! Ας όψονται οι ηγέτες του ΚΚΕ, που κρατούσαν εκείνη την συγκεκριμένη στιγμή την κατάσταση στα χέρια τους, οι οποίοι, υποδουλωμένοι στις θεωρίες του Μαρξισμού / Λενινισμού, πίστεψαν πως ήταν η κατάλληλη στιγμή να επιχειρήσουν την κατάληψη της εξουσίας.

Μέσα στους στρατώνες ευρίσκοντο πολιορκημένοι 2000 υπερασπιστές, οι οποίοι διέθεταν ελάχιστα μέσα για να αμυνθούν, ενώ οι ΕΛΑΣίτες ήταν απείρως περισσότεροι, βαριά οπλισμένοι και είχαν ελευθερία κινήσεων.

Στην συνέχεια του Πανηγυρικού, τονίσθηκε ότι, όσο και να προσπαθούν ορισμένοι να υποβαθμίσουν την αξία και το μέγεθος της θυσίας των ηρωικών νεκρών του Μακρυγιάννη και όλων των άλλων υπερασπιστών των Αθηνών, τον Δεκέμβριο του 1944, ματαιοπονούν. Τα γεγονότα είναι αμείλικτα και η αδέκαστη Ιστορία θα αποδώσει δικαιοσύνη. Η προπαγάνδα και η διαστρέβλωση των ιστορικών στοιχείων έχουν τα όριά τους, έχουν φθάσει στο τέλος τους. Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΘΑ ΚΥΡΙΑΡΧΗΣΕΙ. Στις σελίδες της Ιστορίας θα περάσουν με χρυσά γράμματα, όσοι υπερασπίσθηκαν αρχές και αξίες και εκείνοι που τίμησαν την έννοια της Πατρίδος και της Ελευθερίας.

Η πατρίδα μας και αυτήν την περίοδο διέρχεται πρωτόγνωρη κρίση. Διεξάγει έναν πρωτοφανή και ανέκαθεν γνωστό πόλεμο, τον οικονομικό πόλεμο. Και ο πόλεμος αυτός είναι παγκόσμιος, αγγίζει όλους τους λαούς και επηρεάζει την ζωή όλων των ανθρώπων. Για τον πόλεμο αυτόν δεν υπάρχει απυρόβλητο. Η Ελλάδα και ορισμένες άλλες χώρες, βρίσκονται ήδη στο επίκεντρο αυτού του πολέμου. Δέχονται την μεγαλύτερη πίεση, βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα. Ειδικότερα για την πατρίδα μας, η κρίση έχει και άλλες διαστάσεις, διότι, εκτός από την οικονομική δυσπραγία, μας έχει επιβληθεί κρίση οικονομική και τείνει να εκδηλωθεί και κρίση εθνική. Στον κοινωνικό τομέα, πλήττονται οι ηθικές αρχές και οι αξίες μας, επιχειρείται η ηθική ταπείνωση και εξευτελισμός, με στόχο την πλήρη ατομική και κοινωνική εξουθένωση και αποδυνάμωση. Ούτε λίγο, ούτε πολύ, μας έκαναν να αισθανόμαστε μειονεκτικοί έναντι των άλλων Ευρωπαίων, και όχι μόνο, δυστυχώς σε μεγάλο βαθμό.

Σε εθνικό επίπεδο χρησιμοποιείται, ή επίκειται να χρησιμοποιηθεί η οικονομική κρίση για εθνικές υποχωρήσεις και εθνικές απώλειες. Πιστεύουν ότι ένα λαός πεινασμένος, εξουθενωμένος, κοινωνικά και ηθικά αποδιοργανωμένος, δεν θα αντέξει, θα υποκύψει στις απαιτήσεις των μεγάλων. Ήρθε λοιπόν η ώρα, η κατάλληλη στιγμή να αποδείξουμε ότι το Ελληνικό DNA δεν έχει νοθευτεί., ότι οι αρετές της Ελληνικής φυλής είναι ακμαίες και σταθερές. Ο Έλληνας καλείται, ακόμα μια φορά, να πει το μεγάλο ιστορικό ΟΧΙ στην νέα απειλή, στα διλήμματα που θέλουν να μας περάσουν, στον εξευτελισμό και την ταπείνωση, στον εθνικό διασυρμό. Και καλείται να βροντοφωνάξει ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ. Ας είναι η μνήμη των νεκρών αιωνία και το παράδειγμά τους φωτεινό.

Μετά την εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας, ακολούθησε προσκλητήριο νεκρών και κατάθεση στεφάνων, ως εξής:

  • Για την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών Σωμάτων Ασφαλείας, ο Πρόεδρος Κουτρουμπής Νικόλαος, Ταξίαρχος Χωροφυλακής.
  • Για τους επιζώντες αγωνιστές του Μακρυγιάννη, ο μαχητής του Μακρυγιάννη, Μοίραρχος εν αποστρατεία Σταθόπουλος Θεόδωρος. [ο κ.Σταθόπουλος είπε τα εξής: «Θέλω να ευχαριστήσω θερμά, όλους εσάς που ήρθατε εδώ. Είμαι ο μαχητής του Μακρυγιάννη, Ενωμοτάρχης τότε. Επί 15 μέρες και 15 νύχτες και άλλες τόσες στρατομαχίες, πολεμούσαμε ατρόμητοι και λίγοι, με ματωμένα τα κορμιά μας, με κατακόκκινα τα μάτια μας από τους καπνούς της μάχης, χωρίς ύπνο, χωρίς φαγητό. Και σώσαμε την Ελλάδα και την Δημοκρατία. Εγώ, τον Δεκέμβριο του 1948, εδέχθην 16 τραύματα από χειροβομβίδα στην μάχη της Καρδίτσας και έχασα το φως μου. Την ίδια χρονιά, σκοτώθηκε και ο αδελφός μου ο Παναγιώτης. Είμαι υπερήφανος που έδωσα το αίμα μου υπέρ πατρίδος».]
  • Για την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, ο Πρόεδρος, Αντιστράτηγος Κοράκης Γεώργιος.
  • Για την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας, ο Διευθύνων Σύμβουλος, Επισμηναγός Κασαβέτης Γεώργιος.
  • Για τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αποστράτων Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, ο Γ.Γ. Σταφυλάς Φώτιος.
  • Για την Λέσχη Καταδρομέων Ιερολοχιτών, ο Πρόεδρος, Αντιστράτηγος κ.Καλατζής Κων/νος.
  • Για την Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών της πρώην Αστυνομίας Πόλεων ο Πρόεδρος Ευθυμιόπουλος Κων/νος.
  • Για τον βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ. Θάνο Πλεύρη, ο Χανιώτης Ευάγγελος.
  • Για την Εθνική Αντιστασιακή Οργάνωση ‘Χ’, η Κυριακοπούλου Γεωργία.*
  • Για τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Συνταξιούχων πρώην Αστυνομίας Πόλεων, ο Πρόεδρος Λιόντας Άγγελος.
  • Για την Ένωση Αποστράτων Αστυνομικών Δυτικής Αττικής, ο Πρόεδρος Πραμαδιώτης Χρήστος.
  • Για την Πανελλήνια Απελευθερωτική Οργάνωση [Π.Α.Ο.], ο Πρόεδρος Βουλγαρόπουλος Διονύσιος.
  • Για τις Εκδόσεις ‘ΠΕΛΑΣΓΟΣ’, ο Γιαννάκενας Ιωάννης
  • Για τον Πολιτιστικό Σύλλογο ‘ΑΘΗΝΑ’ , ο Νικόλαος Φιδέλης
  • Για την Βασιλική Εθνική Οργάνωση [Β.Ε.Ο.], ο Στρατηγός κ.Βαφειάδης
  • Για την Βασιλική Ενωση Ελλάδος, ο κ. Γκερεμίδης
  • Για τον Λα΄ι’κό Σύνδεσμο ‘ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ’ ο Κασιδιάρης Ηλίας

Μετά την κατάθεση στεφάνων, είχαμε τήρηση ενός λεπτού σιγής και τέλος εψάλη ο Εθνικός Ύμνος.

* Το απαγορευμένο εμβατήριο για του Μακρυγίαννη

Παιδιά με ατσάλινα χέρια, με θάρρος και γεμάτα ορμή
Στα χέρια μας είναι η δόξα, της πατρίδος μας και η τιμή
Εμπρός παιδιά, με μια καρδιά , η σάλπιγγα σημαίνει
κι η Μάνα Ελλάς, από εμάς, να δοξαστεί προσμένει
Πόσο είναι περήφανη η Μάνα, που έκανε τέτοια παιδιά
Που ειν’έτοιμα πάντα να πέσουν, με τα όπλα τους μες΄ τη φωτιά.
Παράδειγμα του Μακρυγιάννη, ας είναι για μας φωτεινό
Και άλλων ανδρών μας αγώνες, για το Σώμα μας το ηρωικό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ