Λίγες μέρες πριν τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό, η Μπάγερν ψάχνει ακόμη τον καλό της εαυτό. Ο προπονητής των Βαυαρών αφήνει αιχμές για το μέλλον του ενώ ο τεχνικός διευθυντής το ρίχνει στην …πλάκα.Μεγάλη φαντασία επιδεικνύουν οι παίκτες της Μπάγερν. Αλλά μόνο εκτός γηπέδων: στο πρόωρο halloween party που έγινε την Τετάρτη σε πολυτελές ασιατικό εστιατόριο του Μονάχου ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι προσήλθε ως Τζόκερ, ο Κίνγκσλεϊ Κομάν ντύθηκε ζόμπι ενώ ο Σερζ Γκνάμπρι μεταμφιέστηκε στον …κακό λύκο του παραμυθιού. Ο προπονητής των Βαυαρών, Νίκο Κόβατς, είχε δώσει την άδειά του γι αυτήν τη μικρή παρασπονδία, αν και ο ίδιος προτίμησε να μην πάει στο πάρτυ. Αλλά ίσως σκέφτηκε ότι οι παίκτες του χρειάζονται λίγη χαλάρωση μετά τις αποκαρδιωτικές εμφανίσεις και την ένταση των τελευταίων ημερών.

Μετά από μία νίκη με την ψυχή στο στόμα απέναντι στον Ολυμπιακό για το Τσάμπιονς Λιγκ, οι Βαυαροί εμφανίστηκαν ακόμη πιο ανοργάνωτοι στον αγώνα Κυπέλου με την Μπόχουμ, ομάδα δεύτερης κατηγορίας. 'Εμειναν πίσω στο σκορ, έχασαν απανωτές ευκαιρίες και τελικά προκρίθηκαν από σύμπτωση με γκολ του Τόμας Μίλερ ένα λεπτό πριν τη λήξη και αφού προηγουμένως η Μπόχουμ είχε μείνει με 10 παίκτες. Εμφανώς σταστισμένος ο τεχνικός διευθυντής της Μπάγερν Χασάν Σαλιχάμιτζιτς το έριξε στην …τρέλα. "Ήταν μια κορυφαία βραδιά απόψε", δήλωσε. Ορίστε; Πως είπατε; "Πραγματικά, αισθάνομαι πολύ καλά", συνέχισε ο Σαλιχάμιτζιτς. "Μπορούμε να μιλήσουμε χωρίς ειρωνεία;" τον ρώτησαν οι δημοσιογράφοι. "Χωρίς ειρωνεία δεν γίνεται", απάντησε ο τεχνικός διευθυντής των πρωταθλητών.

Δείχνει την …πόρτα της εξόδου ο Κόβατς

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο αρχηγός των πρωταθλητών Μάνουελ Νόιερ. "Πρέπει όλοι μας να αναρωτηθούμε αν δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό, το θέμα δεν είναι ο προπονητής ή οι συμπαίκτες, καθένας πρέπει να αρχίσει από τον εαυτό του", προειδοποιεί ο διεθνής τερματοφύλακας. Τί λέει όμως ο ίδιος ο προπονητής; "Στην αρχή του παιχνιδιού είναι σαν να μην είμαστε εκεί", παραδέχεται ο 48χρονος Νίκο Κόβατς, που προπονεί τους πρωταθλητές από το 2018. "Πρέπει να μπαίνουμε πιο δυνατά στις διεκδικήσεις, πρέπει να κερδίζουμε τις μονομαχίες από την αρχή".

Λίγο πριν το επαναληπτικό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στην Allianz Arena του Μονάχου για το Τσάμπιονς Λιγκ, η Μπάγερν δοκιμάζεται, το Σάββατο, σε μία από τις πιο δύσκολες έδρες της Μπούντεσλιγκα απέναντι στη φιλόδοξη Άϊντραχτ Φρανκφούρτης. Ήταν η προηγούμενη ομάδα του Νίκο Κόβατς. Ο Κροάτης τεχνικός δεν έχει ξεχάσει τις καλές εποχές της Φρανκφούρτης και μάλιστα δηλώνει ευθαρσώς ότι η Άϊντραχτ "έχει τους καλύτερους οπαδούς στη Μπούντεσλιγκα". Καλύτερους και από τη Μπάγερν; Να μία ακόμη από τις αυθόρμητες δηλώσεις του Κόβατς που κατά καιρούς του έχουν προκαλέσει προβλήματα στον πάγκο των Βαυαρών. Αλλά ο Κροάτης επιμένει: "Δεν πρόκειται να αλλάξω τον χαρακτήρα μου. Αν η ελικιρίνεια δεν ταιριάζει στην εποχή μας, τότε να πάμε όλοι σπίτι μας. Τότε είμαι ο λάθος άνθρωπος…" Δείχνει ο ίδιος ο Κόβατς την πόρτα της εξόδου; Ή απλώς θέλει να ταρακουνήσει τους παίκτες του και να δείξει πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση;

Διοικητικές αλλαγές στα σκαριά

Η Μπάγερν καλείται να βρει απαντήσεις στον αγωνιστικό χώρο. Την ίδια στιγμή έρχονται τα πάνω-κάτω και στη διοίκηση της ομάδας. Ο Ούλι Χένες και ο Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε, οι δύο ισχυροί άνδρες των Βαυαρών, αποχωρούν για να αντικατασταθούν από τους Χέρμπερτ Χάινερ και Όλιβερ Καν. Μάλιστα η αποχώρηση του Χένες από την προεδρία θα είναι άμεση, αν και ο ίδιος θα παραμείνει ως απλό μέλος στο εποπτικό συμβούλιο της Μπάγερν μέχρι το 2023. Το ταξίδι στον Πειραιά για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο στάδιο Καραϊσκάκη τον Οκτώβριο ήταν η τελευταία "αποστολή" του Χένες στο εξωτερικό.

Γιάννης Παπαδημητρίου (SID, DAP, kicker.de)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ