Κώστας Κρομμύδας,  Μπαμπά, μεγάλωσέ με, εκδ. Μίνωας, σελ. 198 .

Γράφει η  Βασιλική Β. Παππά.

Tον Κώστα Κρομμύδα τον γνωρίσαμε ως ηθοποιό που έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές σειρές, στο θέατρο, καθώς και στο σινεμά.  Πρόσφατα όμως κυκλοφόρησε το πρώτο του βιβλίο που φέρει τον τίτλο “Μπαμπά, μεγάλωσέ με” οπότε τον γνωρίζουμε και ως ένα πολλά υποσχόμενο συγγραφέα. Το “Μπαμπά, μεγάλωσέ με” συνιστά κατάθεση της εμπειρίας του σχετικά με το τι σημαίνει “μεγαλώνω και ανατρέφω ένα παιδί”, ενώ παράλληλα τονίζεται πόσο καλύτεροι άνθρωποι μπορούμε να γίνουμε, καθώς μεγαλώνουμε το παιδί μας. Η συνειδητοποίηση του πώς μπορεί να αγαπήσει κανείς ακόμα περισσότερο τη σύντροφό του από τη στιγμή που μοιράζεται αυτή την τόσο δημιουργική αλλά και δύσκολη δοκιμασία μαζί της, είναι άλλο ένα θέμα που αγγίζει το βιβλίο αυτό.

Αν και απευθύνεται στους μπαμπάδες, η ανάγνωσή του θα ήταν πολύ ενδιαφέρουσα και για τις συντρόφους τους, για να μπορέσουν να “κρυφοκοιτάξουν” στην ψυχολογία ενός πατέρα και να τον βοηθήσουν στη συνέχεια να συμμετάσχει ενεργά στην ανατροφή του παιδιού τους.

Το πιο σπουδαίο, όμως, είναι ότι όλη αυτή η εμπειρία είναι ιδωμένη με τα μάτια ενός συζύγου και πατέρα και, γι’ αυτό, η ειλικρινής ματιά του Κώστα Κρομμύδα μπορεί να συμβάλει ώστε ο ολοκαίνουριος αυτός κόσμος να γίνει κατανοητός και λιγότερο τρομακτικός για τους άντρες.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ