Με αφορμή τα 50 χρόνια της εργατικής συμφωνίας μεταξύ Γερμανίας και Τουρκίας, οι τουρκικής καταγωγής οδηγοί των Τραμ της πόλεως Μονάχου διοργάνωσαν και εφέτος, σε συνεργασία με τον Δήμο Μονάχου, 10 μουσικές διαδρομές με ειδικά ναυλωμένο Τραμ στις οδούς της πόλης Μονάχου.

Οι δωρεάν διαδρομές με τον τίτλο “Τσάι και Μπρετζν” (βαυαρικό κουλούρι) έλαβαν χώρα το Σάββατο και την Κυριακή 13 και 14 Οκτωβρίου 2012.

Στα πλαίσια της ελληνο-τουρκικο-βαυραρικής γνωριμίας και φιλίας είχαν προσκαλέσει και το ελληνικό ρεμπέτικο μουσικό συγκρότητα “Μουρμουράκια” με τους μουσικούς Νίκο Παπαδόπουλο, Βάγιο Θεοδωράκη και Νίκο Παλάγκα. Προσκάλεσαν επίσης και τον Πρωτοπρεσβύτερο Απόστολο Μαλαμούση.

Το συγκρότημα “Μουρμουράκια” έλαβε μέρος σε δύο διαδρομές και κατέπληξε τους επιβάτες με την ωραία μουσική εκτέλεση και απόδοση των τραγουδιών. Η ελληνική μουσική και συμμετοχή στην βαυαρο -τουρκική αυτή εκδήλωση με επιβάτες του Τραμ διαφόρων εθνικοτήτων, άφησε άριστες εντυπώσεις αρμονικής συμβίωσης διαφόρων λαών και πολιτισμών στο Μόναχο.

Στη φωτογραφία ο π. Απόστολος Μαλαμούσης με τους μουσικούς Νίκο Παπαδόπουλο και Βάγιο Θεοδωράκη. Δεν διακρίνεται δυστυχώς ο τρίτος μουσικός Νίκος Παλάγκας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ