Το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού είναι στην ευχάριστη θέση να σας προσκαλέσει στα εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής «Θαλασσοθεραπεία» του Έλληνα ζωγράφου Βασίλη Κολοκυθά, τα οποία θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 21 Μαΐου 2013, ώρα 19.00, στις εγκαταστάσεις του σαλονιού αισθητικής «Trés Jolie» στη διεύθυνση: 24/1, Prechistenka str., (είσοδος επί της οδού  Chistyi pereulok, metrostationKropotkinskaya”).

Ο Βασίλης Κολοκυθάς, απόφοιτος του Τμήματος Φυσικής Αγωγής του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, πολύ νωρίς μεταπήδησε στο χώρο της ζωγραφικής, αναπτύσσοντας μεγάλη δραστηριότητα. Πραγματοποίησε ελεύθερες σπουδές δίπλα σε γνωστούς ζωγράφους όπως ο Δημήτρης Βεργίδης και ο Γιώργος Κουζούμης . Χρησιμοποιεί τόσο λάδια όσο και μεικτά χρώματα, και η θεματογραφία του αναφέρεται κυρίως στη φύση και το Ελληνικό τοπίο . Οι πίνακές του σχετίζονται με την αναζήτηση του ιμπρεσιονισμού με μια εξπρεσιονιστική διάσταση. Αποφεύγει το σχεδιαστικό περίγραμμα και οδηγεί το βλέμμα του θεατή στην ανάγνωση του θέματος μέσω των χρωματικών συσχετισμών.

Η έκθεση, που πραγματοποιείται με τη στήριξη του Εργαστηρίου Ανθέων «Οι κήποι του Ελ Σαλβαδόρ», θα λειτουργήσει από 21/05 έως 01/09 – 2013. Η τελετή εγκαινίων θα συνοδευθεί από γευσιγνωσία ελληνικής κουζίνας. 

Για περισσότερες πληροφορίες δύνασθε να απευθύνεσθε στη γραμματεία του Κ.Ε.Π. στα τηλέφωνα 7084809/10, καθώς και να αντλείτε ενημέρωση στο Δικτυότοπό μας www.hecucenter.ru .

 

Με εκτίμηση

Δώρα Γιαννίτση,
διευθύντρια Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού

Βασίλης Κολοκυθάς

Γεννήθηκε το 1948 στην Πάτρα. Απόφοιτος του Τμήματος Φυσικής Αγωγής του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης. Παράλληλα με την ενασχόληση του με τον αθλητισμό (Καθηγητής στη Μέση Εκπαίδευση, Βαλκανιονίκης στον Δέκαθλο)  πολύ νωρίς μεταπήδησε και  στο χώρο της ζωγραφικής, αναπτύσσοντας μεγάλη δραστηριότητα. Πραγματοποίησε ελεύθερες σπουδές δίπλα σε γνωστούς ζωγράφους όπως ο Δημήτρης Βεργίδης και ο Γιώργος Κουζούμης .

   Χρησιμοποιεί τόσο λάδια όσο και μεικτά χρώματα, η δε θεματογραφία του αναφέρεται κυρίως στη φύση και το ελληνικό τοπίο . Οι πίνακές του σχετίζονται με την αναζήτηση του ιμπρεσιονισμού με μια εξπρεσιονιστική διάσταση. Αποφεύγει το σχεδιαστικό περίγραμμα και οδηγεί το βλέμμα του θεατή στην ανάγνωση του θέματος μέσω των χρωματικών συσχετισμών. Ο διάλογος του καμβά, των χρωμάτων, των υλικών διαμορφώνεται μέσα από έναν λυρισμό που πηγάζει από την ευλαβική προσήλωση που έχει ο Β.Κ. πάνω στους κανόνες της ζωγραφικής. Παρουσίασε έργα του στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ έργα του έχουν πουληθεί σε δημοπρασίες του οίκου BONHAMS στο Λονδίνο.

 

                        ΕΚΘΕΣΕΙΣ

·      1981 ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ Galerie CANDIA (ομαδική)

·      1982 ΠΑΤΡΑ εκθεσιακός χώρος ΞΕΝΟΔ. PORTO RIO ( ομαδική)

·      1982 ΑΘΗΝΑ εκθεσιακός χώρος ΞΕΝΟΔ. CARAVEL ( ομαδική)

·      1982 Baden Baden Germany ( ομαδική)

·      1984 ΠΑΤΡΑ Galerie ΜΟΡΦΕΣ (ατομική)

·      1986 ΚΕΡΚΥΡΑ Galerie ΣΓΟΥΡΟΥ (ατομική)

·      1986 ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΗΣ (ατομική)

·      1989 ΡΟΔΟΣ Galerie ΤΡΙΤΟ ΜΑΤΙ (ατομική)

·      1990 ΠΑΤΡΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ (ατομική)

·      1993 ΠΑΤΡΑ Galerie ΖΥΓΟΣ (ατομική)

·      1994 ΛΑΜΙΑ εκθεσιακός χώρος ΔΗΜΟΥ ΛΑΜΙΑΙΩΝ ( ομαδική)

·      1998 ΑΘΗΝΑ Galerie ΧΡΥΣΟΘΕΜΙΣ (ομαδική)

 

·      2000 ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ  εκθ. χώρος PORTO ΚΑΡΡΑΣ( ομαδική)

·      2003 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Galerie ΙΧΝΗΛΑΤΟΝ (ομαδική)

·      2005 ΠΑΤΡΑ εκθεσιακός χώρος ΑΡΣΑΚΕΙΟ ( ομαδική)

·      2006 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Galerie ΔΙΑΓΩΝΙΟΣ (ομαδική)

·      2006-2011 ΑΘΗΝΑ Galerie ΤΖΙΜΑΣ  (ομαδικη)

·      2009 ΠΑΤΡΑ Πολυχώρος Τεχνης Αγουρίδη (ατομική)

·      2009 Λονδίνο –Δημοπρασία οίκου Bonhams

·      2010 Λονδίνο –Δημοπρασία οίκου Bonhams

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ