Η ένατη παν-γαλλική κινητοποίηση, που οργανώνουν από κοινού 8 συνδικάτα κατά του συνταξιοδοτικού, ξεκίνησε από νωρίς το πρωί στις επαρχιακές πόλεις.Στο Παρίσι και την Λίλλη, οι πορείες ξεκίνησαν στις 3μμ ελληνική ώρα, με την πλατεία της Βαστίλλης ως αφετηρία για την πρωτεύουσα. Το εντυπωσιακό αυτή τη φορά είναι ο κύκλος που θα κάνει η πορεία στο κέντρο του Παρισιού περνώντας από την πλατεία της «Ρεπουμπλίκ» για να φτάσει στην Όπερα.

Ο Μακρόν αποδέχεται την αντιδημοτικότητά του

Με άλλα λόγια μιλάμε για γενική παράλυση σε όλους τους τομείς, οι δε αυτοκινητιστές καλούνται να αποφύγουν την πόλη. Άλλωστε μέσα στο πρωινό πολλά αυτοκίνητα παρκαρισμένα στους δρόμους της πορείας απομακρύνθηκαν από την αστυνομία. Στους 12.000 είναι οι αστυνομικοί που έχουν κινητοποιηθεί σήμερα, εκ των οποίων 5.000 στο Παρίσι.

«Τα εκατομμύρια του κόσμου στους δρόμους, είναι η καλύτερη απάντηση που μπορούμε να δώσουμε στον Εμανουέλ Μακρόν» δήλωσε ο Φιλιπ Μαρτινέζ του σκληροπυρηνικού συνδικάτου CGT. Με τη χθεσινή του συνέντευξη, θεωρήθηκε ότι ο Γάλλος πρόεδρος «έριξε λάδι στη φωτιά». Πυρ και μανία ο Λωράν Μπερζέ του μεταρρυθμιστικού CFDT, κατηγορεί τον πρόεδρο για «περιφρόνηση και ψεύδη».

Ατάραχος ο Εμμανουέλ Μακρόν δηλώνει ότι «αποδέχεται τις επιπτώσεις της αντιδημοτικότητάς του» θυμίζοντας ότι «το Σύνταγμα δεν επιτρέπει την επανεκλογή του».

Ολυμπία Τσίπηρα, Παρίσι