Στο 38ο  Συνέδριο της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Αμερικής ο Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών  κ. Δήμου
-Νέος Πρόεδρος ο κ. Νικόλαος Γκατζογιάννης.

Στο 38ο Συνέδριο της ipeiros παραβρέθηκε ο Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού  κ. Χρυσόστομος Δήμου. Στο Συνέδριο, που έγινε στο Σικάγο,  νέος Πρόεδρος εκλέχτηκε για μια ακόμη φορά  ο διακεκριμένος δημοσιογράφος και συγγραφέας Νικόλαος Γκατζογιάννης,  ο οποίος είναι και  επίτιμος Πρόεδρος του ΠΣΗΕ.

Ο κ.  Δήμου στην κύρια ομιλία του, αλλά και στις παρεμβάσεις του, τόνισε τη συμβολή της Ομοσπονδίας στην κοινή προσπάθεια των οργανώσεων των Αποδήμων Ηπειρωτών για την εκμάθηση και διατήρηση της ελληνικής γλώσσας και πολιτισμικής κληρονομιάς της Ηπείρου  στην  Ομογένεια της Αμερικής καθώς και στην στήριξη της Βορειοηπειρωτικής Κοινότητας για λύση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει. Έκανε επίσης  λόγο για την αναγκαιότητα της αναδιοργάνωσης των Ηπειρωτικών Οργανώσεων, ούτως ώστε να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα της εποχής μας, να εμπλουτιστούν με νέες ιδέες και νέες τεχνολογίες.  Προϋπόθεση όμως για όλα αυτά είναι η ανατροφοδότηση των Οργανώσεων με «νέο αίμα», με νέους ανθρώπους.   Τέλος τόνισε ότι προσβλέπει στη στενή συνεργασία, με τη νέα Ηγεσία της Οργάνωσης με στόχο την αντιμετώπιση  από κοινού σπουδαίων θεμάτων που απασχολούν τους Ηπειρώτες της Αμερικής και των άλλων Ηπείρων καθώς και των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ιδιαίτερη πατρίδα μας, η ΄Ηπειρος.

Μετά το πέρας του συνεδρίου ο κ. Δήμου είχε την ευκαιρία να δειπνήσει με την Γενική Πρόξενο της Ελλάδος στο Σικάγο κ. Ευθυμιάδου και να ενημερωθεί για τα θέματα που απασχολούν την Ομογένεια.

Σπύρος Κωσταδήμας
Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας
του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού (ΠΣΗΕ)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ