Με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Γεώργιο A. Παπανδρέου διαμαρτύρεται για την απόφαση αυτή και ζητάει την ανάκλησή της. Η επιστολή έχει ως εξής:

Θέμα: Αναστολή λειτουργίας του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Αννόβερο

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

προς μεγάλη μας έκπληξη πληροφορηθήκαμε πως επίκειται η άμεση αναστολή λειτουργίας (20.12.2010) του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Αννόβερο, πρωτεύουσα του κρατιδίου της Κάτω Σαξωνίας και διαμαρτυρόμαστε έντονα για την απόφαση αυτή.

Κύριε Πρωθυπουργέ,

στο κρατίδιο της Κάτω Σαξωνίας και στις αρμοδιότητες του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας, υπάγονται και διαμένουν περί τις 30.000 Έλληνες μετανάστες και μαζί με εμάς εξυπηρετείται κι ένας μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας άλλων εθνικοτήτων Γερμανοί, Τούρκοι και άλλοι. Φανταστείτε την αγωνία και τις ανησυχίες μας, από μια τέτοια πιθανή, λανθασμένη απόφαση.

Σας παρακαλούμε θερμά, όπως Εσείς προσωπικά επιληφθείτε του θέματος και αποτρέψετε μια τέτοια ολέθρια απόφαση, που θα έχει ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση και εγκατάλειψη των Ελλήνων της Κάτω Σαξωνίας απ’ την μητέρα πατρίδα, θέτοντας τους ίδιους σε νέες περιπέτειες ταλαιπωρίας και εξόδων.

Με ιδιαίτερη τιμή

Αναστάσιος Π. Μπαμπαχμίδης
Ιδρυτής του Κέντρου Θρακικού Ελληνισμού

ZENTRUM DES THRAKISCHEN HELLENISMUS
WERDERSTR. 5
30161 HANNOVER
thrakien@web.de

Πηγή: ΟΕΚ Deutschland

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ