Επιστολή προς τον Υπουργό Παιδείας απέστειλε η Ελληνική Συνομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Γερμανίας

Μεγαλώνει η αγωνία των Ελλήνων της Γερμανίας για το εκπαιδευτικό μέλλον των παιδιών τους, καθώς σε επιστολή που απέστειλε η Ελληνική Συνομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Γερμανίας προς τον Υπουργό Παιδείας κ. Μπαμπινιώτη κάνει λόγο μεταξύ των άλλων για κατάργηση των ελληνικών Λυκείων, καταστρέφοντας με αυτό τον τρόπο μια ολόκληρη γενιά μαθητών. Παράλληλα ζητείται όλα τα πολιτικά κόμματα να πάρουν ξεκάθαρη θέση για το επίμαχο ζήτημα. Η επιστολή υπογράφεται από τον Πρόεδρο κ. Πότση και τον Γραμματέα Κ. Κόπανο και έχει ως εξής:

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Η Συνομοσπονδία Γονέων Γερμανίας παράλληλα με τις ευχές της, που είναι ευχές ολόκληρης της ομογένειας της Γερμανίας, για την ανάληψη των καθηκόντων σας,  θέλει να σας ενημερώσει, για τις ανησυχίες και την αγωνία της, που βλέπει τον τελευταίο καιρό το οικοδόμημα της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης, να δέχεται πιέσεις και να οδηγείται στη καταστροφή.

Δυστυχώς τα προβλήματα της Πατρίδας μας, επιτρέπουν, να περνά απαρατήρητο ένα τέτοιο πρόβλημα, που για εμάς όμως είναι ουσιαστικό. Χρόνια τώρα στηρίξαμε και στηρίζουμε, αυτό που και εσείς ο ίδιος αγαπάτε πολύ  και αγωνίζεστε ,την εκμάθηση, διατήρηση και διάδοση της ελληνικής γλώσσας. Αναφερόμαστε, στον τελευταίο νόμο, που ψήφισε η ελληνική Κυβέρνηση (4027/2011), με τον οποίο, πέρα των άλλων αλλαγών καταργούνται τα ελληνικά Λύκεια και σταματούν οι εγγραφές, καταστρέφοντας στη κυριολεξία μια ολόκληρη γενιά μαθητών, την στιγμή, μάλιστα, που όσο και να μας πικραίνει, πρέπει να το ομολογήσουμε, ένα νέο κύμα μετανάστευσης απο την Ελλάδα προς την Γερμανία ανθεί.

Δεν θέλουμε, να σας κουράσουμε και να αναλύσουμε, σε αυτή την επιστολή, τις αντιρρήσεις μας επί της ουσίας του Νόμου. Άλλωστε, οι συνεργάτες σας, ήδη, θα πρέπει να σας έχουν ενημερώσει, μια και υπάρχουν, σωρεία από επιστολές και παρεμβάσεις μας, στο Υπουργείο.

Αυτό, το οποίο επιζητούμε, είναι, να σας μεταφέρουμε την αγανάκτηση της ομογένειας, της οποίας δεν λήφθηκε υπόψη η γνώμη της, όπως, και το συνταγματικό της δικαίωμα, να προσφέρει ελληνική παιδεία στα παιδιά της.

Αδυνατούμε, να πιστέψουμε, στο όνομα της οικονομικής κρίσης, να γίνονται εκπτώσεις και περικοπές στη Παιδεία και μάλιστα αυτή των ομογενών.

Είμαστε διατεθειμένοι και πανέτοιμοι, να βοηθήσουμε, την πατρίδα μας, στο συμμάζεμα και τον έλεγχο για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, αλλά, δεν είμαστε διατεθειμένοι να παραχωρήσουμε, ότι πιο αντιπροσωπευτικό της Ελλάδας έχει μείνει στο Εξωτερικό, που μας κάνει υπερήφανους, τη γλώσσα μας και κατ επέκταση, τον Πολιτισμό μας. Μη μας αφοπλίζετε  στον αγώνα αυτό που δίνουμε.

Ζητούμε από εσάς, να παρέμβετε με την ιδιότητά σας, του Υπουργού, αλλά και του κοινά αποδεκτού δασκάλου, της ελληνικής γλώσσας, ώστε, να παγώσει ο συγκεκριμένος Νόμος και να ανοίξει ο διάλογος για την αναβάθμιση της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης στο εξωτερικό. Γνωρίζουμε, ότι, η περίοδος που διανύετε την θητεία σας, είναι εκ των πραγμάτων δύσκολη, εν μέσω προεκλογικής περιόδου, είναι όμως αρκετή, να στηρίξετε το ότι “την γλώσσα μας έδωσαν ελληνική” και αυτό μπορείτε να το κάνετε.

Θα λυπηθούμε, πραγματικά, αν αυτό το σοβαρό πρόβλημα της ομογένειας μονοπωλήσει τον προεκλογικό αγώνα των Κομμάτων και η ομογένεια, το εκλάβει σαν κριτήριο της ψήφου της.

Στέλνουμε, μήνυμα στα Πολιτικά Κόμματα της Πατρίδας μας, να πάρουν σαφή θέση, για τη στάση που θα κρατήσουν απέναντι στην ομογένεια .

Θα ερωτηθούν, άπαντες στο προεκλογικό τους αγώνα και ανάλογη, θα είναι και η ανταμοιβή τους.

Λυπούμαστε πολύ, αλλά ,δεν έχουμε άλλη επιλογή.

Με την σιγουριά οτι θα επιληφθείτε του θέματος,

Για την Συνομοσπονδία Γονέων Γερμανίας

Ο Πρόεδρος                                              Ο Γραμματέας

Πότσης  Κ.                                                 Κόπανος  Κ.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ