Με σκοπό την προβολή των ελληνικών επιχειρήσεων γαστρονομίας αλλά και την προβολή των ελληνικών προϊόντων έχει δημιουργηθεί ο πρώτος Οδηγός Ελληνικών Εστιατορίων Ευρώπης και Έκθεση ελληνικών τροφίμων και ποτών (www.hellenicrestaurants.com).

Πρόκειται για έναν διαδικτυακό Οδηγό που παρουσιάζει τους ελληνικούς χώρους εστίασης (προς το παρών της Γερμανίας) και έχει στόχο αφ’ ενός τη δημιουργία ενός καναλιού επικοινωνίας, ενημέρωσης και ανταλλαγής ιδεών μεταξύ των επιχειρηματιών και αφ’ ετέρου την προβολή των ελληνικών εστιατορίων και άλλων χώρων εστίασης στον παγκόσμιο ιστό.

Μέσα από το Οδηγό ο επιχειρηματίας εστιάτορας θα έχει τη δυνατότητα να ενημερώνεται για θέματα που τον ενδιαφέρουν, να πληροφορείται τις νέες πρακτικές και να γνωρίζει τις νέες τάσεις που επικρατούν στο χώρο της γαστρονομίας. Ταυτόχρονα θα έχει την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με άλλους επαγγελματίες και να γνωρίσει νέους τρόπους, νέες ιδέες και νέες πρακτικές σε τομείς που τον ενδιαφέρουν, όπως στους τομείς της δημιουργίας των πιάτων, της εξυπηρέτησης πελατών, της διακόσμησης χώρων εστίασης.

Επίσης θα έχει τη δυνατότητα να ενημερώνεται και για νέα προϊόντα, υπηρεσίες και τις τιμές τους, τρόπους παράδοσης και αποστολής προϊόντων και για πολλά άλλα θέματα που έχουν σχέση με τον κλάδο της γαστρονομίας.

Ταυτόχρονα ο Οδηγός Ελληνικών Εστιατορίων προβάλει τις επιχειρήσεις των μελών του με νέους, σύγχρονους και μοντέρνους τρόπους, χρησιμοποιώντας πλούσιο υλικό από φωτογραφίες και Videos, ώστε να δώσει στον επισκέπτη μία ακριβέστατη και πλούσια εικόνα της κάθε επιχείρησης.

Με τη φιλοδοξία το www.hellenicrestaurants.com να αποτελέσει ένα εργαλείο marketing στην υπηρεσία των επαγγελματιών του κλάδου γαστρονομίας, εκτός από τις δωρεάν υπηρεσίες που προσφέρει στους συνδρομητές-μέλη του, προσφέρει επίσης και ορισμένες βασικές υπηρεσίες για την προβολή και διαφήμιση επιχειρήσεων με σημαντική έκπτωση τιμής, όπως φωτογράφηση, δημιουργία επαγγελματικών Videos ειδικά επεξεργασμένων για το Διαδίκτυο, υπηρεσία Videomarketing (προώθησης Video μέσω του Διαδικτύου) ενώ μελλοντικά θα προστεθούν και άλλες υπηρεσίες όπως συνταγολόγια, αγγελίες για θέσεις εργασίας κλπ.

Ο Οδηγός Ελληνικών Εστιατορίων φιλοξενεί και Έκθεση ελληνικών τροφίμων, ποτών και παραδοσιακών προϊόντων η οποία δίνει την ευκαιρία στους παραγωγούς από την Ελλάδα να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους. Μέσω της διαδικτυακής Έκθεσης φιλοδοξούμε να δώσουμε τη δυνατότητα στους επισκέπτες να γνωρίσουν τους Έλληνες παραγωγούς, να προτιμήσουν και να γευτούν τα προϊόντα της ελληνικής γης και μέσα από αυτά να αναζητήσουν και να ξανά ανακαλύψουν την Ελλάδα!

Το www.hellenicrestaurants.com είναι ενεργό από τις 14 Μαρτίου 2011 και καλεί τους επιχειρηματίες της γαστρονομίας από όλη την Ευρώπη (εστιάτορες, προμηθευτές, διανομείς, κλπ) και τους Έλληνες παραγωγούς να το γνωρίσουν, να γίνουν συνδρομητές και να συμμετάσχουν στον πρώτο Οδηγό Ελληνικών Εστιατορίων Ευρώπης.

Ο Οδηγός Ελληνικών Εστιατορίων HellenicRestaurants.com έχει την υποστήριξη των τριών Γραφείων Οικονομικών Υποθέσεων στη Γερμανία, του Βερολίνου, του Ντίσελντορφ και του Μονάχου, η συμμετοχή των οποίων, (κυρίως των Γραφείων Βερολίνου και Ντίσελντορφ), διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στη δημιουργία αυτής της προσπάθειας.

Ο Οδηγός Ελληνικών Εστιατορίων Γερμανίας και οι επιχειρήσεις-μέλη που συμμετάσχουν σε αυτόν θα προβάλλονται επίσης και από την διαδικτυακή ομογενειακή εφημερίδα καθημερινής ενημέρωσης www.Provoles.de.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ