Από: Stefanos Stefanos.

Κυριακή, 6 Φεβρουάριος. Πολλές φορές έχω αναφερθεί στον προδοτικό ρόλο της οργάνωσης “ΟΜΟΝΟΙΑ” στην Αλβανία.

Με άπειρα παραδείγματα και πράξεις της εναντίον του Ελληνισμού, από την εποχή Καλυβόπουλου ακόμα (διορισμένος νομάρχης Αργυροκάστου), που οργάνωνε το λαθρεμπόριο καυσίμων προς τα Σκόπια, την εποχή του “Εμπάργκο”, μέχρι τον πόλεμο που έκαναν στους Βλάχους, λέγοντας τους πως δεν είναι Έλληνες, μέχρι την εμπορία στην Βίζα …

Πάντα επέμενα ότι έπρεπε να γίνει μια άλλη ομογενειακή οργάνωση, με έδρα τα Τίρανα και να συμπεριλάβει ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες και όχι την παρεούλα των Α. Σαράντα (Αμφιλοχία της Αλβανίας την αποκαλούσα, αφού χωριό ήταν οι Αγ. Σαράντα με 7-8 χιλ. το πολύ Έλληνες, όσοι δηλαδή ζούσαν και στο Αργυρόκαστρο. Την ίδια στιγμή στα Τίρανα ζούσαν το λιγότερο 25,000 Έλληνες και στην Κορυτσά το λιγότερο 40.000…).

Τέλος πάντων. Άλλοι έκαναν κουμάντο.

Ήρθα σε άμεση αντιπαράθεση με τον γνωστό Μπεζιάνη και τους άλλους πάτρωνες για το θέμα των Βλάχων. Και θυμάμαι πως σηκώθηκε με ύφος “αλεπούς” και μου είπε (στην ετήσια εκδήλωση της ΕΝΒΗ το 2000, όπου ήμουν ομιλητής): “Εγώ τους τα έλεγα στους νεότερους, αλλά δεν με άκουγαν παιδί μου….”. Κροκοδείλια δάκρυα!!!.

Και ήρθαν μετά οι εκλογές στην Αλβανία και δεν βγήκε βουλευτίνα η κόρη του Μπεζιάνη, Κωνσνταντίνα. Και την ακούσαμε με έκπληξη και οργή (σε άθλια ελληνικά- καλύτερα τα μιλούν οι Αλβανοί) στο ραδιόφωνο του Σκάι να ΥΒΡΙΖΕΙ και χαρακτηρίζει τους Βορειοηπειρώτες “ΑΧΑΡΙΣΤΑ ΣΚΥΛΙΑ” !!! Και αχάριστα και σκυλιά λοιπόν;! Χρωστούσαν χάρη στο Μπεζαινέϊκο; Από που και ως που; Τους έριχνε μήπως κανένα κόκαλο;

Αυτή λοιπόν έστειλε μια ακόμα μαχαιριά στην καρδιά της Ελλάδος, όπως θα διαβάσετε παρακάτω. Αναγνώρισε Μακεδονική μειονότητα- ναι μειονότητα του Μακεδονικού Έθνους, στην Αλβανία!!!!!

+++

Έρχεται απογραφή στην Αλβανία.

Και προς ενθάρρυνση του Ελληνισμού, καλώ τον τωρινό πρόεδρο της ΟΜΟΝΟΙΑ κύριο Μπολάνο, καλό πατριώτη και Δήμαρχο της Χειμάρας, να διαλύσει ΑΜΕΣΑ αυτή την οργάνωση, να κρατήσει τις ρίζες, αλλά να κόψει τα κωλορίζια της παρεούλας Μπεζιάνη… και λοιπών που περιόριζαν τον Ελληνισμό στο Αργυρόκαστρο και τους Αγ.Σαράντα (όπου ζει μια μικρή μειοψηφία Ελλήνων, που δυστυχώς- ευτυχώς γι’ αυτούς- είχαν την τύχη να αναγνωριστούν από την Αλβανία ως μειονοτικές περιοχές) και να καλέσει όλους τους Έλληνες την επαύριον της Απογραφής, να συγκεντρωθούν στα Τίρανα ή στην Κορυτσά και να φτιάξουν μια ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ.

***

ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ
МАКЕДОНЦИТЕ ВО АЛБАНИЈА ПРИЗНАТИ ОД ГРЦИТЕ ВО АЛБАНИЈА

Γραμμένο σε 02.01.2011. Αν και η επίσημη Ελλάδα αβάσιμα ισχυρίζεται πως δεν υπάρχουν εθνικά Μακεδόνες, οι Έλληνες εκτός των ελληνικών συνόρων αναγνωρίζουν τους Μακεδόνες και τη Μακεδόνικη γλώσσα.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τις χώρες υποψήφια μέλη, στην ετήσια Έκθεσή της για την πρόοδο της Αλβανίας, ανέφερε μεταξύ των άλλων και τα σημαντικά βήματα προόδου που έγιναν στη χώρα σχετικά με τους εθνικά Μακεδόνες, υπήκοους της Αλβανίας. Η αναγνώριση όμως αυτή δεν επήλθε μόνο από τα Όργανα της Ευρώπης, αλλά και από την εκπρόσωπο της ελληνικής μειονότητας σε κυβερνητικό όργανο.

Πρόεδρος του κυβερνητικού οργάνου, το οποίο είναι αρμόδιο για τον σεβασμό των δικαιωμάτων των μειονοτήτων στην Αλβανία, είναι η Κωνσταντίνα Μεζζάνη, η οποία είναι μέλος της ελληνικής μειονότητας της χώρας. Πρόσφατα, με δηλώσεις της, επίσημα ως πρόεδρος του οργάνου αυτού, προκάλεσε την οργή της Ελλάδας η οποία επιμένει πως δεν υπάρχουν Μακεδόνες, αλλά και των βουλγαρικών υπηρεσιών, οι οποίες προσπαθούν να παρουσιάσουν τους Μακεδόνες της Αλβανίας ως Βούλγαρους.

Η επίμαχη δήλωση ήταν η εξής: «Ένα από τα καθήκοντά μου είναι να μεταφέρω στον Πρωθυπουργό όλα τα θέματα τα οποία προκύπτουν από και για τις μειονότητες. Είμαι εδώ για να ακούω τα προβλήματά τους και να προσπαθώ για τα συμφέροντά τους. Ευχαριστώ το Θεό που η κυβέρνηση μας έδωσε τη δυνατότητα να μπορούμε να δηλώνουμε την εθνικότητά μας, τη γλώσσα μας και τη θρησκεία στην οποία πιστεύουμε. Όλοι μας πρέπει να υποστηριζόμαστε. Επίσης μεγάλες ευχαριστίες προς όλες τις οργανώσεις οι οποίες κατέθεσαν τις πολιτικές τους θέσεις και σκέψεις και όπου αναφέρονται τα ονόματα όλων των μειονοτήτων:ελληνική, αρβανίτικη, βλάχικη, μαυροβουνο-σέρβικη, μακεδόνικη κ.α.».

Η ΝόβαΖόρα επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον πρόεδρο του κόμματος των Μακεδόνων της Αλβανίας, Έντμοντ Τέμελκο, ο οποίος για το θέμα αυτό δήλωσε : «Γνωρίζουμε ότι η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει τους εθνικά Μακεδόνες που ζουν στην επικράτειά της, όπως επίσης γνωρίζουμε και τα προβλήματα που δημιουργεί στη Δημοκρατία της Μακεδονίας σχετικά με το συνταγματικό της όνομα. Λυπηρά, πολύ λυπηρά όλα αυτά. Εδώ στην Αλβανία, Μακεδόνες και Έλληνες, ζούμε αρμονικά και χωρίς κανένα πρόβλημα. Υπάρχει μεγάλος αλληλοσεβασμός και αμοιβαία αναγνώριση. Από πάντα μας δέχονταν και μας αποκαλούσαν Μακεδόνες και εμείς επίσης τους δεχόμασταν και τους αποκαλούσαμε Έλληνες. Το ίδιο συμβαίνει και με όλες τις άλλες μειονότητες. Τους Βλάχους, τους Σέρβους, τους Ρομά κτλ. Εάν όλα αυτά δεν στηρίζονται από το ίδιο το κράτος, τότε για ποιές δημοκρατικές και ευρωπαϊκές αξίες μιλάμε; Κάποτε στην Αλβανία δεν ήταν έτσι τα πράγματα, αλλά τότε κυβερνούσαν άλλου είδους καθεστώτα. Σήμερα η χώρα οδεύει τον ευρωπαϊκό δρόμο και ο σεβασμός του αυτοπροσδιορισμού είναι κάτι το αυτονόητο. Το ίδιο θα έπρεπε να συμβαίνει και στη γειτονική Ελλάδα, η οποία περηφανεύεται για τη δημοκρατία και τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ