Κολωνία/Αμβούργο/Πάτρα, Φεβρουάριος  2013. «Ομολογώ ότι αν δεν ήμουνα Έλληνας θα είχα εγκαταλείψει την προσπάθεια επένδυσης στην Πάτρα» τονίζει ο επιχειρηματίας Αλκηβιάδης Θωμάς, ιδιοκτήτης της εξειδικευμένης στην παροχή υπηρεσιών στους τομείς της αεροναυπηγικής και της αεροδιαστημικής ALTHOM με έδρα το Αμβούργο και μέλος της ηγεσίας του Γερμανο-Ελληνικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου (DHW) στο μεγάλο λιμάνι της Γερμανίας.

Ο Αλκηβιάδης Θωμάς αποφάσισε την εγκατάσταση της ALTHOM ΕΠΕ στο Επιστημονικό Πάρκο της Πάτρας επειδή έτσι εξασφαλίζει πρώτον την συνεργασία με πανεπιστήμιο που διαθέτει τμήμα αεροναυπηγικής και δεύτερον την πρόσβαση σε εξειδικευμένο και καλά εκπαιδευμένο ανθρώπινο δυναμικό. Πιστεύει έτσι ότι η καινοτόμα επιχείρησή του θα μπορέσει να αναπτυχθεί επιτυχώς και να συναγωνισθεί παγκοσμίως. Συγχρόνως η ALTHOM ΕΠΕ θα διευρύνει τον επαγγελματικό ορίζοντα των αποφοίτων του παν/μίου όπως και τις δυνατότητες και προοπτικές απασχόλησής τους εφόσον πρόκειται εδώ για μοναδική στο αντικείμενό της εταιρεία πανελλαδικά και με βασικά εξαγωγική δραστηριότητα.

Μάλλον εκεί βρίσκεται και ο κύριος λόγος για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε ο Αλκηβιάδης Θωμάς μέχρι της τελικής άδειας. Χάρη στις άοκνες προσπάθειες και την επιμονή της νέας γενικής διευθύντριας της εταιρείας τελικά η γραφειοκρατία νικήθηκε και η διαδικασία ίδρυσης τελεσφόρησε «αναίμακτα».

Μετά από Γερμανία, Ινδία και Πολωνία η ALTHOM ΕΠΕ θα προσφέρει από την Ελλάδα τις εξείς υπηρεσίες: Ανάλυση τάσεων, έλεγχο και υπολογιστική ρευστοδυναμική. Η μονάδα της Πάτρας θα απασχολεί αρχικά 8 μηχανικούς αεροναυπηγούς. Τα άτομα αυτά θα εκπαιδεύονται διαρκώς, θα βρίσκονται σε συνεχή συνεργασία με το Παν/μιο Πατρών όπως και με τον βασικό κορμό των επιστημόνων στην Γερμανία. Ορισμένοι από αυτούς μάλιστα θα έλθουν στην Γερμανία για να εκπαιδευθούν και να εξειδικευθούν, ενδεχομένως δε και να μετεκπαιδευθούν.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ