«Η Ελληνική Κυβέρνηση, και εγώ προσωπικά, στηρίζουμε τις προσπάθειες σας αυτές, που συμβάλλουν στη διατήρηση της εθνικής συνείδησης και πολιτιστικής ταυτότητας των νέων αποδήμων, ενθαρρύνουν τη συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τον Ελληνισμό της Διασποράς, επιβεβαιώνουν την ενεργό συμμετοχή των Αποδήμων στα δρώμενα της ιδιαίτερης πατρίδας τους». Αυτά υπογράμμισε από το Βόλο στα  πλαίσια του 4ου Παγκοσμίου Συνεδρίου-Ανταμώματος Θεσσαλών. Πιο αναλυτικά ο χαιρετισμός του έχει ως εξής:

Αγαπητοί συμπατριώτες και συμπατριώτισσες,

Με ιδιαίτερη χαρά σας απευθύνω το θερμό χαιρετισμό μου με την ευκαιρία της διοργάνωσης του 4ου  Παγκόσμιου Συνεδρίου  – Ανταμώματος Θεσσαλών.

Το Αντάμωμα αυτό, που διανύει ήδη το τέταρτο  χρόνο υλοποίησης του, επιβεβαιώνει την θέληση τόσο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όσο και των Αποδήμων Θεσσαλών να  διατηρήσουν τις επαφές των Αποδήμων Ελλήνων με την πατρώα γη και κυρίως της νέας γενιάς, να διατηρήσουν και να μεταλαμπαδεύσουν την τοπική λαογραφική παράδοση και πολιτισμό και να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της Θεσσαλίας.

Η Ελληνική Κυβέρνηση, και εγώ προσωπικά, στηρίζουμε τις προσπάθειες σας αυτές, που συμβάλλουν στη διατήρηση της εθνικής συνείδησης και πολιτιστικής ταυτότητας των νέων αποδήμων, ενθαρρύνουν τη συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τον Ελληνισμό της Διασποράς, επιβεβαιώνουν την ενεργό συμμετοχή των Αποδήμων στα δρώμενα της ιδιαίτερης πατρίδας τους.

Φίλες και Φίλοι,

Η νέα Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας,  υπό την ηγεσία του Πρωθυπουργού κ.  Αντώνη Σαμαρά, ανέλαβε πριν από λίγο καιρό, με την ψήφο του Ελληνικού λαού, την ευθύνη να οδηγήσει την χώρα στην αναγέννηση και στην έξοδο από την πολύπλευρη κρίση. Ο Απόδημος  Ελληνισμός, με την διάθεση προσφοράς, τις καινοτόμες ιδέες και την  φιλοπατρία του είναι η μεγαλύτερη υπαρκτή δύναμη, που έχει η Ελλάδα για να βασισθεί σε αυτήν την δύσκολη πορεία. Μόνο με την μαζική συμμετοχή των Ελλήνων από κάθε γωνιά της Γης μπορεί να αποκτήσει ξανά ο τόπος μας ελπίδα και προοπτική.

Για αυτό, και ως Έλλην Υφυπουργός Εξωτερικών, άλλα κυρίως ως Θεσσαλός, δεν μπορώ παρά να αισθάνομαι υπερηφάνια, καθώς οι απόδημοι Θεσσαλοί αποτελούν  ένα από τα δυναμικότερα κομμάτια του Ελληνισμού της Διασποράς  διαπρέποντας ανά τον κόσμο, χωρίς ποτέ να ξεχνούν και να στηρίζουν, ανταποκρινόμενοι στο πατριωτικό τους καθήκον, τόσο την χώρα, όσο και την ιδιαίτερη πατρίδα τους την Θεσσαλία.  Από αυτό εδώ το βήμα, στο όποιο έχω ξαναβρεθεί και παλιότερα, σας καλώ λοιπόν, για ακόμα στενότερη συνεργασία, για ακόμα μεγαλύτερη μεταξύ μας αλληλεγγύη, ώστε  να αξιοποιήσουμε τη δύναμη του Ελληνισμού στο παγκόσμιο γίγνεσθαι για την πρόοδο και ανάπτυξη της Πατρίδας μας.

Χαίρομαι ιδιαίτερα για την επιλογή σας να συζητήσετε τη φετινή χρονιά, στο  4ου Παγκόσμιο Συνέδριο, προτάσεις και προβληματισμούς για τη συστράτευση και αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης   σε θέματα οικονομίας, τεχνολογίας, εκπαίδευσης και τουρισμού. Με την επιλογή σας αυτή επιβεβαιώνετε και αναδεικνύετε την θέληση σας να συνδράμετε και από τη δική σας πλευρά, ενώνοντας τις δυνάμεις σας στο ξεπέρασμα της κρίσης.

Εύχομαι κάθε επιτυχία και στις φετινές εκδηλώσεις του 4ου Συνεδρίου Ανταμώματος, πρόοδο και προκοπή στους  συμμετέχοντες  και  στους διοργανωτές κουράγιο και δύναμη να συνεχίσουν το έργο τους».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ