Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Σε Συνέδριο των απανταχού Ελλήνων έχουν ως στόχο να μετατρέψουν οι επιτελείς της Λεωφόρου Συγγρού, το Κεντρικό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, που θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Ιούνιο. Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, η εντολή, που έχει δώσει ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνιος Σαμαράς στα στελέχη του, είναι σαφής: «Θέλω στενές σχέσεις με τους απόδημους Έλληνες. Μιλάω επανειλημμένως με εκείνους, τους βλέπω έξω, τους βλέπω και μέσα από το διαδίκτυο. Είμαστε σε συνεχή συζήτηση. Πρέπει να αποκτήσουν ρόλο και λόγο. Και εμείς θα αναδείξουμε αυτόν τον ρόλο και τον λόγο».
Στα πλαίσια αυτά έγινε και το πρώτο Προσυνέδριο για τον Απόδημο Ελληνισμό στην Κύπρο και στην περιοχή «Πέτρα του Ρωμιού», μεταξύ Λεμεσού και Πάφου. Το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας εκπροσώπησαν ο Γραμματέας της Κ.Ο. κ. Αθανάσιος Μπούρας, ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου «Κ. Καραμανλής» κ. Ιωάννης Μιχελάκης, ο Πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής του Συνεδρίου κ. Φίλιππος Ταυρής, ο Υπεύθυνος για τους Απόδημους κ. Τάκης Σκανδαλάκης και ο Συντονιστής Κύπρου κ. Αντώνιος Πολυδώρου.
Μεταξύ των θεμάτων, που συζητήθηκαν, ήταν το ζήτημα της ελληνόγλωσσης Παιδείας στο εξωτερικό, που απασχολεί την πλειονότητα των ομογενών σε πολλές χώρες, η πρόταση νόμου, που θέλει να προωθήσει η Νέα Δημοκρατία για να δοθεί δικαίωμα ψήφου σε όλο τον Απόδημο Ελληνισμό, οι συντάξεις των Βορειοηπειρωτών και των Ελληνοποντίων και η γενικότερη επαναδραστηριοποίηση των ομογενών από κάθε γωνιά της γης.
Όπως αναφέρουν στελέχη του κόμματος, στη ΝΔ γνωρίζουν, ότι οι Απόδημοι Έλληνες αποτελούν τεράστια δύναμη και μεγάλο κεφάλαιο για την χώρα μας, με τον ίδιο τον κ. Σαμαρά να κάνει λόγο σε συνομιλητές του για «το μεγάλο αναξιοποίητο δυναμικό του Ελληνισμού». Για τον λόγο αυτόν τα στελέχη του κόμματος είναι σε ανοιχτή επικοινωνία με όλους τους μεγάλους συλλόγους από τη Βόρεια Ήπειρο, την Κωνσταντινούπολη, την Μικρά Ασία, τον Πόντο, τις ΗΠΑ, την Αυστραλία, τον Καναδά, την Γερμανία και την Αφρική, ώστε να εκπροσωπηθούν στο Κεντρικό Συνέδριο της ΝΔ, που θα γίνει τον Ιούνιο στην Αθήνα.
Άλλωστε, τονίζουν τα στελέχη της ΝΔ, και ο ίδιος ο πρωθυπουργός δέχεται στο Μέγαρο Μαξίμου συχνά αντιπροσωπείες ομογενών από όλη την υφήλιο, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που έχει σηκώσει το τηλέφωνο, όταν χρειάζεται, προκειμένου να πείσει επιτυχημένους ομογενείς με τους οποίους έχει προσωπική γνωριμία, να συμβάλλουν στην εθνική προσπάθεια για ανόρθωση της ελληνικής οικονομίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ