Μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα της Αθήνας θέτει την ερώτηση τι Δημοκρατία έχουμε!

Γνωστοποιεί, ότι καθηγητές πανεπιστημίων, καλλιτέχνες και δημοσιογράφοι δίνουν απάντηση.

Τα σχόλια των αναγνωστών θα αναρτηθούν επιλεκτικά στην ιστοσελίδα.

Γράφω στις 31.01.2011 το παρακάτω σχόλιο αλλά δεν το δημοσιεύουν. Είναι μεγάλο; Το ξαναγράφω και ελπίζω σε κάτι καλύτερο.

Η αξιολόγηση των γεγονότων των τελευταίων ημερών μου επιτρέπει να συνοψίσω και να γράψω, ότι η Δημοκρατία μας είναι τουλάχιστον ΔΗΜΑΓΩΓΙΚΗ!!

Πως πρέπει να εκλάβω τις δηλώσεις του Μεγαλοαστού αριστερού κυρίου Αλαβάνου, που ανερυθρίαστα ισχυρίστηκε ότι «Δεν είναι Έλληνας όποιος ζητάει την κατάργηση του ασύλου όπως ο κ. Σαμαράς». Και συνεχίζει λέγοντας, ότι: ο άσυλο είναι οργανικό στοιχείο του Ελληνικού πολιτισμού.

Ναι πράγματι το άσυλο είναι στοιχείο του Ελληνικού πολιτισμού από τους αρχαίους χρόνους.

Χαίρομαι δε που αναγνωρίζει τη συνέχεια της Ελληνικής ιστορικής ύπαρξης και δεν συντάσσεται με την παρεούλα που ισχυρίζεται το αντίθετο και διαστρεβλώνει τα ιστορικά γεγονότα, για να αποκτήσει κάποια δημοσιότητα στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό, προωθώντας τις αιματολογικές θέσεις, δηλαδή ρατσιστικές θέσεις για την Ελληνική πραγματικότητα. Όπως γνωρίζει το άσυλο είχε πλήρη εφαρμογή, ανεξάρτητα από την θέση και την προσφορά του ικέτη που ζητούσε άσυλο.

Αλλά δεν δίσταζαν να καταργήσουν το άσυλο όταν το απαιτούσαν οι πράξεις του ικέτη, όπως στην περίπτωση του μεγάλου στρατηγού των Σπαρτιατών Παυσανία. Και στην περίπτωσή μας οι ικέτες κατήργησαν το άσυλο ορκιζόμενοι, όπως τους δίδαξαν οι υποβολείς τους, ότι θα αγωνιστούν μέχρι θανάτου στον ιερόν χώρο του ασύλου. Ευτυχώς πρυτάνεψε η λογική και η δραματική κατάσταση των ανθρώπων δεν πήρε δραματικότερες μορφές από ό,τι είναι. Τι φοβάται ένας δημοκράτης και εναντιώνεται στην κατάργηση του ασύλου γενικά;Εκείνο που πρέπει επίσης να καταργηθεί είναι το πολιτικό άσυλο των βουλευτών που χαρακτηρίζει την ασυδοσία της Δημοκρατίας της Δημαγωγίας.

Πρέπει επίσης να αντιληφθούμε, ότι βρισκόμαστε σε ένα νέο στάδιο Μετανάστευσης Λαών και όχι μόνον δυστυχισμένων ανθρώπων. Δεν πιστεύω, ότι η Δημοκρατία της Δημαγωγίας με μοναδικό κριτήριο την αντιστροφή της δήλωσης του κ. Αλαβάνου,πως όποιος δεν ζητάει την κατάργηση του ασύλου δεν είναι Έλληνας, θα δώσουμε λύση στο μέγα Παγκόσμιο πρόβλημα, όταν μάλιστα ο δεύτερος νόμος του Δουβλίνου έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε ένα μεγάλο στρατόπεδο Μεταναστών.

Οι Έλληνες όπως πάντα έτσι και σήμερα, όσο και να το θέλουμε δεν διαθέτουμε το Κέρας της Αμαλθείας για να βοηθήσουμε τα μιλιούνια ανθρώπων που φτάσαν και θα φτάνουν στην Ελλάδα. Ας ρίξουν οι πολιτικοί μας λίγο νερό στο κρασί τους και ας σκεφτούν λογικά, χωρίς δημαγωγικές κορώνες, ποιό είναι το καλό για την Ελλάδα και ταυτόχρονα βοηθάει και τους ταλαιπωρημένους ανθρώπους που λαθρέμποροι τους πέρασαν στην Ελλάδα και ασφαλώς δεν είναι η Γη της Επαγγελίας τους.

Διατελώ με τιμή

Γεώργιος Α Βλάχος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ