Βόννη, 14 Σεπτεμβρίου 2010. Ολόθερμα συγχαρητήρια απέστειλε η Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων Γερμανίας στο νέο Υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, Δημήτριο Δόλλη. Στην επιστολή της η ΟΕΚ χαρακτηρίζει νευραλγική τη θέση στην οποία τοποθετήθηκε ο νέος υφυπουργός, και του εύχεται καλή επιτυχία «προς ευόδωση των εθνικών στόχων, προς περαιτέρω ενδυνάμωση των σχέσεων μητροπολιτικού κέντρου και απόδημου Ελληνισμού» ενώ παράλληλα υπογραμμίζει ότι «η αυτοοργάνωση των αποδήμων στη Γερμανία θα σταθεί με ζήλο στο πλευρό» του.

Ελπίζουμε, τονίζεται στην επιστολή, ότι «επί υπουργίας σας θα αποδοθεί στους απόδημους το ύψιστο δημοκρατικό δικαίωμα της συμμετοχής στις γενικές βουλευτικές εκλογές της χώρας από τον τόπο διαμονής τους».

Η υλοποίηση θεσμικών αλλαγών που θα εγγυώνται την συνέχεια του ομογενειακού κινήματος, η εφαρμογή ενός εθνικού σχεδίου για την Ελληνομάθεια των αποδήμων μέσω διακρατικών συμφωνιών και η εκπόνηση ενός κοινού σχεδίου δράσης στα εθνικά θέματα είναι σημεία στα οποία οι απόδημοι είναι έτοιμοι να συμβάλλουν και να συνομιλήσουν με τη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου, καταλήγει η επιστολή προς τον κ. Δόλλη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ