Ο βουλευτής David Burrowes ζήτησε από την κυβέρνηση δήλωση σε σχέση με τις σημερινές συνομιλίες στην Νέα Υόρκη μεταξύ του Γ.Γ. του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και των ηγετών των δύο κοινοτήτων (Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων). Εξέφρασε την υποστήριξή του για μια «δίκαιη και διαρκή λύση που να επανενώνει την Κύπρο».

Ερώτηση από τον βουλευτή περιφέρειας (Enfield, Southgate) David Burrowes (Συντηρητικός): Μπορούμε να έχουμε μια δήλωση σε σχέση με τις σημαντικές συνομιλίες που λαμβάνουν χώρα σήμερα στην νέα Υόρκη μεταξύ του Γ.Γ. του ΟΗΕ και των ηγετών των (δύο κοινοτήτων) Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων; Μπορεί ο Ηγέτης του Κοινοβουλίου να ενώσει τη φωνή του εκφράζοντας την υποστήριξή του για μια δίκαιη και διαρκή λύση που να επανενώνει τη νήσο της Κύπρου που για τόσα πολλά χρόνια βασανίζεται με κατοχή και διαχωρισμό;

Απάντηση από τον Sir George Young: Αυτό είναι ένα θέμα που ενδιαφέρει πάρα πολύ τους ψηφοφόρους της περιοχής Southgate του Έντιμου συνάδελφου, και το έχει θέσει σε πολλές περιπτώσεις. Υπήρξε συζήτηση στις 16 Νοεμβρίου, στην οποία απάντησε ο Έντιμος συνάδελφος Υφυπουργός Ευρώπης. Η κυβέρνηση υποστηρίξει μια δίκαιη και διαρκή λύση. Αυτή ήταν μια σημαντική υπόσχεση στο προεκλογικό μας μανιφέστο και προτεραιότητα που αναγνωρίστηκε και στο πρόγραμμα της κυβέρνησης συνεργασίας. Μόνο μια ενωμένη νήσος, μέσα στην Ευρωπαική Ένωση, θα προσφέρει μακροπρόθεσμη ειρήνη και ασφάλεια που όλοι οι Κύπριοι αξίζουν.

Από τα πρακτικά της Βουλής των Κοινοτήτων 18.11.2010.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ