Κρίτων Αρσένης: Ο Κρίτων Αρσένης τιμάται με τον τίτλο του Πρέσβη “Δίκαιας Πολιτικής” για τη δουλειά του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Βρυξέλλες, 11 Ιουλίου 2011. Τον τίτλο του Πρέσβη “Δίκαιας Πολιτικής” απένειμε στον Κρίτωνα Αρσένη η οργάνωση Evert Vermeer Foundation για τους αγώνες του για την αντιμετώπιση της παγκόσμιας φτώχιας και τη δίκαιη αναδιανομή των παγκόσμιων πόρων. Ο Κρίτων Αρσένης βρέθηκε στη πρώτη θέση μεταξύ των Σοσιαλιστών Ευρωβουλευτών, της ομάδας που κέρδισε την πρώτη θέση στη βαθμολογία μεταξύ όλων των πολιτικών ομάδων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Κατά την απονομή του τίτλου ο Κρίτων Αρσένης δήλωσε:

“Σας ευχαριστώ θερμά για αυτή τη διάκριση. Ο αγώνας για τα δικαιώματα των φτωχότερων πολιτών στις φτωχότερες χώρες της Γης είναι κάτι το αυτονόητο τόσο για εμένα όσο και για τους συνεργάτες μου. Δεν πίστευα ότι κάποιος παρακολουθούσε το κομμάτι αυτό της δουλειάς μας, καθώς σπάνια φτάνει στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Για αυτό ήταν απροσδόκητη η βράβευση αυτή και μου δίνει δύναμη να συνεχίσω να παλεύω για αυτά που πιστεύω. “

Η Evert Vermeer Foundation (EVF) είναι ένας ανεξάρτητος οργανισμός που προασπίζεται τα ίσα δικαιώματα των ανθρώπων του Βορρά και του Νότου στην αυτάρκεια, την πρόληψη της φτώχειας, τη δημοκρατία, τη διατήρηση των φυσικών πόρων και την προστασία του περιβάλλοντος. Η EVF για ένα έτος παρακολουθούσε το κοινοβουλευτικό έργο όλων των Ευρωβουλευτών, τις τροπολογίες, τις εκθέσεις και τις κοινοβουλευτικές ερωτήσεις τους, ώστε να αξιολογήσει το έργο τους για την επίτευξη μιας “Δίκαιας Πολιτικής”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ