Η Διαμάχη για την ονομασία του γειτονικού Σλαβικού κράτους της ΠΓΔΜ θα χαθεί, εάν χαθεί από το οικογενειοκρατικό πολιτικό κατεστημένο και τα πολιτικά λαμόγια του Αθηναϊκού κράτους. Ελπίζω όμως, ότι όταν οι πολιτικοί μας ανανήψουν από την κωματώδη κατάσταση που τους έστειλε στο θάλαμο εντατικής θεραπείας και πάρουν το εξιτήριο από το νοσοκομείο ότι θα αναθεωρήσουν τις αποφάσεις τους για αναγνώριση του γειτονικού Σλαβικοού κράτους με το όνομα (Βόρεια Μακεδονία).Την απόφαση του τότε ΥΠΕΞ κύριου Γεώργιου Παπανδρέου στην εποχή της (ισχυρής οικονομικά και πολιτικά Ελλάδας) είχε γνωστοποιήσει ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ κύριος Μπεγλίτης στις 13.12.2001 με άρθρο του στην Ελευθεροτυπία ως την ρεαλιστικότερη δυνατή ονομασία. Δηλαδή δεν είχε καμία σχέση με τα οικονομικά μας χάλια που μας οδήγησαν στις μέρες μας στην απώλεια της Εθνικής μας Κυριαρχίας και για αυτό δεν είναι δυνατό, όπως δηλώνουν οι Μάγοι της εξωτερικής πολιτικής να εξασκήσουμε την υπερήφανη ελληνική πολιτική, αλλά αυτή της υποτέλειας.Το 2001 η απόφαση τους ήταν μία συνειδητή επιλογή τής υποτέλειας, δηλαδή της παραχώρησης του ενδοτισμού. Είναι δυνατό να περιορισθεί μία ονομασία (Βόρεια Μακεδονία) μόνο στα στενά γεωγραφικά περιθώρια; Δεν υποδηλώνει αυτή η ονομασία αυτόματα και την ύπαρξη τουλάχιστον κάποιας (Νότιας Μακεδονίας) που ενδέχεται να χωρίσθηκε βίαια από τη (Βόρεια Μακεδονία) και θα ήταν λογικό και φυσικό κάποτε στο κοντινό ή στο άγνωστο μέλλον να ενωθούν και να αποτελέσουν ένα ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος; Η ίδια πολιτική συνεχίζεται και σήμερα. Το 2010 ο τότε ΥΠΕΞ κύριος Δρούτσας δήλωνε και αυτός ότι η Ελλάδα, και Όχι οι Ελληνες, αποδέχεται την ονομασία (Βόρεια Μακεδονία). Η Γνώμη και η θέληση του ελληνικού λαού δεν είχε και δεν έχει απολύτως καμία συμμετοχή στις αποφάσεις τού διατάζω και αποφασίζω. Δεν έχουν οι κρατούντες το θάρρος και το συμμετοχικό δημοκρατικό πιστεύω να διενεργήσουν ένα Δημοψηφισμα για να πάρουν την έγκριση του Ελληνικού Λαού, για την Ονομασία που τους επιτρέπει να διαπραγματευτούν. Είμαι περίεργος να δώ εάν στην επόμενη Γενική Συνέλευση του ΝΑΤΟ διαπράξει η Ελληνική κυβέρνηση και πάλι το λάθος να επιτρέψει σε έναν δεδηλωμένο και φανατικό αντίπαλο τής Ελλάδας να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ. Ο κύριος Καραμανλής δεν το επέτρεψε και ίσως ήταν η απαρχή της σημερινής μας κατάστασης, αφού για επιφανειακούς λόγους αξιοπιστίας της συμμαχίας δεν επέβαλαν την θέλησή τους με αεροπορικούς βομβαρδισμούς της Ελλάδας. Αυτό το γεγονός ήταν και το μοναδικό πλεονέκτημα της Ελλάδας για όλα αυτά τα χρόνια που είναι μέλος του ΝΑΤΟ. Οποιος έχει καλή μνήμη, πρέπει να θυμάται τις δηλώσεις των συμμάχων μας: ότι αυτή την στάση της η Ελλάδα θα την πληρώσει! Την πληρώσαμε και την πληρώνουμε και θα την πληρώνουμε μέχρι να αντιληφθούμε ότι ο κόσμος δεν είναι ηθικά και αγγελικά πλασμένος. Συνεπώς όχι σε Βόρεια Μακεδονια, ή Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, όχι σε Μακεδονική Γλώσσα και όχι σε Μακεδονική Ταυτότητα.

Η Μακεδονία μάς ανήκει, αλλά μήπως δεν μας αξίζει; Εμπρός να αποδείξουμε ότι μας αξίζει διότι θέλουμε και μελλοντικά την ειρηνική συνύπαρξη των Νοτιοσλάβων και Ελλήνων. Η αναγνώριση από την Ελλάδα κράτουςμε ονομασία, Βόρεια, Νότια, Ανατολική, Δυτική, Ανω, Κατώ Μακεδονία θα οδηγήσει με μαθηματική νομοτέλεια σε μελλοντική πολεμική σύγκρουση, διότι θα γιγαντώσει το Σύνδρομο του Μακεδονισμού τους και τις Αλυτρωτικές, Επεκτατικές βλέψεις τους. Η σύγκρουση δεν θα δημιουργηθεί από εμάς, διότι όπως είπε ο Μέγιστος των πολιτικών μας Ελευθέριος Βενιζέλος: Είμαστε πολύ μικροί για να πράξουμε μία τέτοια ατιμία! Είναι προνόμιο των ισχυρών να πράττουν ατιμίες. Οπως δεν επιτρέπεται να πράττουμε ατιμίες έτσι απαγορεύεται να κάνουμε βλακείες. Προσπαθούμε να αποτρέψούμε την ελληνική πολιτική ηγεσία να κάνει το βήμα του πελαργού που θα γεννήσει το κράτος της (Μακεδονίας).

Την αποβολή του ονόματος θέλουμε και όχι την εκτρώση του καρπού. Ας τους αναγνωρίσει όλος ο κόσμος όπως το επιβάλλουν τα συμφέροντά τους, χωρίς την Ελληνική υπογραφή είναι μία εφήμερη επιτυχία και το γνωρίζουν καλλίτερα απο τους πολιτικούς μας και για αυτό συνέχεια μας προκαλλούν. Να αποφασίσει λοιπόν εδώ και τώρα ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ με την διεξαγωγή Δημοψηφίσματος την ονομασία που επιτρέπει στην εκάστοτε κυβέρνηση να διαπραγματευτεί. Σαν δημοκράτες θα αποδεχθούμε την απόφαση του Ελληνικού Λαού.

Διατελώ με εκτίμηση

Γεώργιος Α. Βλάχος, Γερμανία

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ