Κατηγορηματική διάψευση του υφυπουργού Φ. Σαχινίδη περί του ενδεχομένου αναδιάρθρωσης του δημόσιου χρέους.

Αισιοδοξία ότι η ελληνική οικονομία θα βγει το τρέχον έτος από την ύφεση και ότι το 2012 θα καταγραφούν εκ νέου θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης, εξέφρασε ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, “απαντώντας” ουσιαστικά και στις επαναλαμβανόμενες δηλώσεις του νομπελίστα καθηγητή Νούριελ Ρουμπινί περί αναγκαστικής αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

Σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό “Real Fm”, ο κ. Σαχινίδης απέδωσε, εμμέσως πλην σαφώς, σκοπιμότητα στις αναφορές του κ. Ρουμπινί. Είπε ότι ο κ. Ρουμπινί δεν έχει το αλάθητο και οι προβλέψεις του θα διαψευσθούν, ενώ οι πολίτες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν ακούν οικονομολόγους να διατυπώνουν τις απόψεις τους σχετικά το χρέος, “ως προς τη σκοπιμότητα που εξυπηρετούν”. Ο υφυπουργός Οικονομικών άφησε έτσι αιχμές, ότι ενδεχομένως να υποκρύπτονται συμφέροντα, τα οποία επιδιώκουν αρνητικές προβλέψεις για την Ελλάδα.

Ο κ. Σαχινίδης επανέλαβε ότι πρωταρχικός στόχος της κυβέρνησης παραμένει η επανεκκίνηση της οικονομίας, μέσω ενός διαφορετικού μοντέλου ανάπτυξης, καθώς ήταν στρεβλό το μοντέλο της οικονομίας που ακολουθήθηκε έως σήμερα. Ο υφυπουργός Οικονομικών τόνισε ότι η κυβέρνηση “έχει όραμα, σχέδιο, με ελπίδα και προοπτική” και πρόσθεσε ότι εάν δεν είχε υπάρξει η συμφωνία δανεισμού, το κράτος θα υποχρεώνονταν σε στάση πληρωμών, καθώς δεν θα είχε τη δυνατότητα να καταβάλει μισθούς και συντάξεις, ενώ η χώρα θα είχε οδηγηθεί στη χρεοκοπία.

Πηγή: ΑΠΕ, Αθήνα, 12/01/2011, Griechische Botschaft Berlin, Pressereferat

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ