Με τις υποσχέσεις για εντονότερη παρουσία της αστυνομίας και περισσότερη ασφάλεια των πολιτών ο πρόεδρος Μακρόν δείχνει να εισέρχεται σιγά στον προεκλογικό αγώνα για τις προεδρικές του ΄22.Με τα σωματεία των αστυνομικών στο Μονπελιέ είχε σήμερα συνάντηση ο Εμανουέλ Μακρόν, όπου βρίσκεται σήμερα συνοδευόμενος από τον υπουργό Εσωτερικών Ζεράρ Νταρμανέν. Πρόκειται για μια συντονισμένη κίνηση για την υπεράσπιση της στρατηγικής του περί «της ασφάλειας στη καθημερινότητα» των Γάλλων, την οποία εξηγεί με μακροσκελή συνέντευξη στη σημερινή «Λε Φιγκαρό». Με τη συνέντευξη ο Εμανουέλ Μακρόν δείχνει αποφασισμένος να εμφανίζεται ως πόλος σταθερότητας σε μια εποχή όπου όπως ο ίδιος παραδέχεται η Γαλλία βρίσκεται αντιμέτωπη με «σημαντική αύξηση της βίας κατά ατόμων» και η αντιπολίτευση τον κατηγορεί για «υπερβολικά διστακτική πολιτική ως προς την ασφάλεια στην καθημερινότητα».

Η επίσκεψη στο Μονπελιέ συνδυάστηκε και με την ανακοίνωση δημιουργίας «μιας σχολής πολέμου συνεχούς εκπαίδευσης για τους αστυνομικούς». Ένα είδος αστυνομικής ακαδημίας με εκπαιδευτικά μαθήματα 3-6 μηνών που θα παρακολουθούν καθ’ όλη της διάρκεια της σταδιοδρομίας τους.

Ενίσχυση της αστυνομία υπόσχεται ο γάλλος πρόεδρος

Στο Μονπελιέ ο γάλλος προέδρος επισκέφθηκε και υποβαθμισμένες συνοικίες της πόλης με τη δέσμευση για «πρόσληψη 10.000 επιπλέον αστυνομικών και χωροφυλάκων» και την υπόσχεση ότι «κάθε Γάλλος θα βλέπει το μπλε της αστυνομικής στολής στη γειτονιά του το 2022 πολύ περισσότερο απ’ ότι το 2017».

Και να που το 2022 είναι πλέον στο μυαλό των γάλλων πολιτικών και προφανώς και του Εμανουέλ Μακρόν. Είναι η χρονιά προεδρικών εκλογών στη Γαλλία. Το αξιοπαρατήρητο είναι, εάν δεν είναι σύμπτωση ότι ο Μακρόν έδωσε τη συνέντευξη στη δεξιά εφημερίδα «Λε Φιγκαρό» την ώρα που τα κόμματα της Αριστεράς για πρώτη φορά ύστερα από «μέγα λήθαργο» συναντήθηκαν το Σάββατο για να συζητήσουν για ένα κοινό πρόγραμμα και ει δυνατόν έναν κοινό υποψήφιο για τις προεδρικές εκλογές του 2022. Ένας στόχος πρόκληση! Για τον δε Μακρόν με τη νέα του πολιτική ασφάλειας είναι προφανώς ευκολότερο ν’ αλιεύει ψήφους μεταξύ των συντηρητικών ψηφοφόρων.

Ολυμπία Τσίπηρα, Παρίσι

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ