Ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, Μάξιμος Χαρακόπουλος, προσκεκλημένος της ΝΟΔΕ Βαυαρίας μίλησε σε πολιτικές εκδηλώσεις της Τ.Ε. Μονάχου και της Τ.Ε. Νυρεμβέργης του κόμματος.

Μεταξύ άλλων είπε και τα εξής:

  • Για τον πρώην Πρόεδρο της ΝΔ Μιλτιάδη Έβερτ:

«Ο Μιλτιάδης Έβερτ ήταν μαχητής της παράταξης. Ξεχώριζε για το ήθος και την ανιδιοτέλειά του. Όποτε του δόθηκε η δυνατότητα να ασκήσει εξουσία, είτε ως δήμαρχος είτε ως υπουργός, διακρίθηκε για την αποτελεσματικότητά του. Η εντιμότητα και η αποτελεσματικότητα που χαρακτήριζαν τον Έβερτ σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, είναι ζητούμενα στον δημόσιο βίο της χώρας».

  • Για τη συνέντευξη της τρόικας και τη στάση της κυβέρνησης:

«Η υποχωρητικότητα της κυβέρνησης έχει αποθρασύνει την τρόικα. Οι «κηδεμόνες» πλέον δεν τηρούν ούτε τα προσχήματα, προκαταλαμβάνοντας την κυβέρνηση και αναγγέλλοντας αυτοί πρώτοι νέα μέτρα. Η προκλητική συμπεριφορά της τρόικας είναι ενδεικτική της κατάπτωσης της ελληνικής κυβέρνησης. Η καθυστερημένη μεταμεσονύχτια ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου για την, ταπεινωτική προς τη χώρα, στάση των εκπροσώπων της «Επιτροπείας» μαρτυρά την αμηχανία και την ταραχή της κυβέρνησης του Μνημονίου. Είναι «ντουφεκιά στον αέρα» για το θεαθήναι και προκαλεί κάθε σκεπτόμενο πολίτη.»

  • Για την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας:

«Βλέποντας η κυβέρνηση ότι ο λογαριασμός δεν βγαίνει, βγάζει στο σφυρί τα «φιλέτα» του δημοσίου. Κάποτε το ΠΑΣΟΚ εγκαλούσε την κυβέρνηση της ΝΔ ότι «πουλά τα ασημικά» για τις αποκρατικοποιήσεις που τόλμησε. Σήμερα, η τρόικα και ο κ. Παπακωνσταντίνου βιάζονται να ξεπουλήσουν όσο-όσο τον εθνικό πλούτο. Εδώ και μήνες, ο Αντώνης Σαμαράς κατέθεσε συγκεκριμένη πρόταση, καλώντας την κυβέρνηση να αξιοποιήσει την τεράστια αναξιοποίητη περιουσία του δημοσίου. Άλλο, όμως, αξιοποίηση, για παράδειγμα με ενοικίαση ή μακροχρόνια εκμίσθωση, και άλλο ξεπούλημα!»

  • Για την ψήφο των αποδήμων:

«Ο δυναμισμός των αποδήμων Ελλήνων πιστεύω ότι θα πρέπει να εκφραστεί και στο εθνικό μας κοινοβούλιο. Η Νέα Δημοκρατία αγωνίστηκε για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων. Δυστυχώς, το ΠΑΣΟΚ και άλλα κόμματα δεν συναίνεσαν, έτσι ώστε να υπάρξει η απαραίτητη πλειοψηφία των 2/3 της βουλής, προκειμένου οι απόδημοι Έλληνες να μπορούν να ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα στον τόπο διαμονής τους. Προτεραιότητα για το ΠΑΣΟΚ ήταν να δοθεί δικαίωμα ψήφου στους μετανάστες. Εμείς επιμένουμε στο θέμα της ψήφου των ομογενών, όχι μόνο γιατί θεωρούμε ότι το οφείλει η πατρίδα στα ξενιτεμένα της παιδιά, αλλά και γιατί πιστεύουμε ότι θα είναι ωφέλιμο για το δημόσιο βίο της χώρας να μπολιαστεί με προσωπικότητες του οικουμενικού ελληνισμού.»

  • Για το κλείσιμο ελληνικών σχολείων στο εξωτερικό:

«Χρέος τη πολιτείας είναι η στήριξη της ελληνομάθειας, η ενίσχυση της ελληνόγλωσσης παιδείας στο εξωτερικό και ιδιαίτερα στων «Ελλήνων τις Κοινότητες». Με νέες έδρες ελληνικών σπουδών στα ξένα πανεπιστήμια, με προγράμματα υποτροφιών, με ανταλλαγές φοιτητών και μαθητών. Αντί αυτών, η ομογένεια στην Βαυαρία είναι ανάστατη μετά την επίσκεψη της αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας κας Γεννηματά και τις φήμες για συγχωνεύσεις και κλείσιμο σχολείων. Η γλώσσα και η ιστορία είναι βασικά στοιχεία αυτογνωσίας κάθε έθνους και δεν μπορεί να μπαίνουν σε κανένα ζύγι περικοπών.»

Αθήνα, 14 Φεβρουαρίου 2011

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ