Γράφει η Θωμαϊς Παριανού.

Το παρασκήνιο του νόμου περί αμβλώσεων όπως το απεκάλυψε ο Πρόεδρος της Χριστιανικής Δημοκρατίας ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΗΛΙΑΡΑΚΗΣ.

Ο Μανώλης Μηλιαράκης απεκάλυψε κάποιες άγνωστες ενέργειες που είχαν γίνει παρασκηνιακά, πριν την ψήφιση του Νόμου 1609 / 1986 (ΦΕΚ Α΄1986) «Τεχνητή Διακοπή της Εγκυμοσύνης και Προστασίας της Γυναίκας και Άλλες Διατάξεις», πρωθυπουργεύοντος του Ανδρέα Παπανδρέου.

“Και ο τότε Πρόεδρος της Χριστιανικής Δημοκρατίας Ν. Ψαρουδάκης και ένας σοβαρός βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. ο Γιάννης Αλευράς, μακαρίτες σήμερα και οι δύο, είχανε προσπαθήσει [και αυτό το είχα ακούσει] να πείσουν τον Ανδρέα να μην φέρει αυτό το νομοσχέδιο στην Βουλή. Ο Ανδρέας πιεζόταν από την γυναίκα του την Μαργαρίτα και το ξέρω αυτό πολύ καλά. Κάθε Παρασκευή, ανακοινώνεται στη Βουλή η ημερησία διάταξη της επομένης εβδομάδας. Πολλές Παρασκευές είχε ανακοινωθεί η συζήτηση αυτού του Νομοσχεδίου και με παρέμβαση του ίδιου του Ψαρουδάκη και των Γιάννη Αλευρά και Γιάννη Χαραλαμπόπουλου απεσύρθη την τελευταία στιγμή. Θυμάμαι τελευταία φορά που ξαναπαρουσιάζεται, παίρνει [ο Αλευράς] ένα τηλέφωνο στο Καστρί, πήρε τον Ανδρέα αυτός του είπε «Εντάξει, δεν θα περάσει. Θα το αποσύρουμε». Τον φωνάζει ο Αλευράς τον Ψαρουδάκη και του λέει «Είπε ο κ. Πρόεδρος ότι τέρμα, δεν θα ξαναπαρουσιασθεί στην Βουλή». Μετά από μία ώρα όμως δημοσιεύθηκε, και του λέει πάλι ο Αλευράς «Δυστυχώς, ο Ανδρέας υπέκυψε στην Μαργαρίτα».». “Και στις Ε.Γ.Ε.ς», συμπλήρωσε η πρεσβυτέρα BAΡΒΑΡΑ ΜΕΤΑΛΛΗΝΟΥ, σύζυγος του πατρός Γεωργίου Μεταλληνού και Πρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας Αγένητου Παιδιού ‘Η ΑΓΚΑΛΙΑ’.

Η Ε.Γ.Ε. σημαίνει Ένωση Γυναικών Ελλάδας, ιδρύθηκε στις 15 Σεπτεμβρίου 1976 ως γυναικείο τμήμα στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. με πρώτη πρόεδρο της ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ, τότε σύζυγο του Ανδρέα Παπανδρέου. Σήμερα είναι Μ.Κ.Ο. Ιδού πως αυτοπροσδιορίζονται:

“Η οργάνωσή μας ξεκίνησε από μια μικρή ομάδα συνειδητοποιημένων φεμινιστριών γυναικών που πολιτικά ανήκαν στον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς. Με επικεφαλής τη Μαργαρίτα Παπανδρέου ήταν οι : Μαρία Βούλγαρη, Ελένη Βούλγαρη, Κάκια Γεννηματά, Ντιντή Γιαννοπούλου, Νίκη Διδίκα, Μαριλένα Ευαγγελάτου, Δήμητρα Καστάνη, Κική Κούτσικα, Μαρία Κυπριωτάκη, Χρυσάνθη Λαϊου – Αντωνίου, Δέσποινα Μαζαράκη, Έφη Μπιτσαξάκη, Καλλιόπη Μπουρδάρα, Μαίρη Μωραϊτου, Κατερίνα Παντελίδου, Έφη Παπαχρήστου, Άννα Παναγοπούλου, Τιτίνα Πανταζή, Αλίκη Τσαπάρα και Λίλα Χριστοφορίδου. Στις 15 Σεπτεμβρίου”. “Σήμερα είμαστε μία μαζική γυναικεία Μη Κυβερνητική Οργάνωση εθνικής εμβέλειας”.

Nόμος 1609 / 86

Πηγή φωτό: www.ege.gr.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ