Διάβασα στο Πρώτο Θέμα, ότι συνεδρίαζει το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής στην Αθήνα. Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να συνεδριάσει και δεν γνωρίζω, αν οι σύνεδροι συνέρχονται για να καπνίσουν το τσιγαράκι τους, να πιούνε το ποτό τους, τον καφεδάκι τους ή τέλος πάντων να κάνουν, ό,τι άλλο επιθυμεί η ζαχαρένια τους. Είναι χασομέρηδες και δεν έχουν κάτι άλλο το σημαντικότερο να πράξουν, η σκοπεύουν να υποβάλουν την παραίτησή τους ομαδικά, εάν δεν διαγραφεί απο το ΠΑΣΟΚ ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κύριος Πάγκαλος;! Δεν ξέρω σε τι μας χρειάζεται αυτό το συμβούλιο.Το μεγαλύτερο ανέκδοτο, όλα αυτά τα χρόνια που ζω στην ξένη, και σας το γράφω με μεγάλη λύπη, είναι: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ! Η Οικογενειοκρατία και τα υποχείρια της, ή δεν έχουν την θέληση και την ικανότητα να εξασκήσουν Εξωτερική Πολιτική, ή δεν τους το επιτρέπουν.

Ξεσπάθωσε ο συμπαθέστατος Αντιπρόεδρος κύριος Πάγκαλος και ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα θα αισθανθεί ανακούφιση, αν τα ΣΚΟΠΙΑ δεχθούν κάποιον προσδιορισμό. Πρέπει να μπούν, όμως, τα πράγματα στη θέση τους. Πρώτον, ο κύριος Πάγκαλος είναι βέβαια απο τζάκι, αλλά μιλάει μόνο για τον εαύτόν του και, όχι, για την Ελλάδα.Το ότι ο κύριος Πάγκαλος μας έχει συνηθίσει με τέτοιες δηλώσεις δεν του δινει το δικαίωμα να μιλάει για το σύνολο των Ελλήνων. Θα θυμάται ασφαλώς, ότι την 21η Ιουλίου του 1997 δήλωσε στην εφημερίδα New York Times ότι „Θέλω να απαλλαγούμε από αυτό το πρόβλημα γιατί δεν έχει καμία ουσία.“ Μιλούσε και πάλι στο πρώτο πρόσωπο του πληθυντικού, δεν είχε όμως, ρωτήσει, όπως, οφειλε να κάνει τον ελληνικό λαό.Κτύπησε, όμως το Εβδομο Παγκόσμιο Συνέδριο των Παμμακεδονικών Ενώσεων που διεξάγονταν στην Θεσσαλονίκη.

Δεν αμφιβάλλω, ότι είστε Δημοκράτης. Κάνετε τον κόπο να μάθετε τη γνώμη του ελληνικού λαού με την διεξαγωγή ενός δημοψηφίσματος και αν, έχετε την έγκριση της πλειοψηφίας του του Ελληνικού Λαού ονομάσετε τα ΣΚΟΠΙΑ όπως θα σας το επιτρέψει το αποτέλεσμα του Δημοψηφίσματος. Εμπρός λοιπόν, ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα.

Γεώργιος Α. Βλάχος, Γερμανία

Η παραπάνω επιστολή σχόλιο που πέρασε στην ιστοσελίδα „Το Πρώτο Θέμα“ 23.03.2011.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ