ΚΟΛΩΝΙΑ/ΒΕΡΟΛΙΝΟ, Νοέμβριος 2010. Τον ομογενειακό επιχειρηματικό κόσμο της Γερμανίας θα εκπροσωπήσει με την ιδιότητα του προέδρου του Γερμανοελληνικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου DHW ο Γιώργος Χατζημαρκάκης στην αυριανή «Σύνοδο Κορυφής για την Ενσωμάτωση». Όπως κάθε χρόνο έτσι κι εφέτος η σύνοδος θα πραγματοποιηθεί στην καγκελαρία στο Βερολίνο.

Βασικά θέματα της συνόδου είναι οι τομείς της γλώσσας και της μόρφωσης και η ενσωμάτωση στις επιχειρήσεις και την αγορά εργασίας. Σκοπός της καγκελαρίου Μέρκελ και της αρμόδιας Υπουργού για την Ενσωμάτωση Μπέμερ είναι το 2012 όλα τα παιδιά στην δημοτική εκπαίδευση να κατέχουν την γερμανική γλώσσα και ο αριθμός αυτών των παιδιών που διακόπτουν την σχολική τους εκπαίδευση να μειωθεί στο μισό. Η καγελάριος επιθυμεί επίσης μεγαλύτερη συμμετοχή των μεταναστών σε όλα τα κοινωνικά επίπεδα όπως και στην πολιτική.

Σχετικά με τα θέματα επαγγελματικής εκπαίδευσης και ενσωμάτωσης στην αγορά εργασίας της Γερμανίας ο DHW έχει να επιδείξει σοβαρό έργο. Τα προγράμματα «ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ 2007-2009» και «Γέφυρα για την εξειδίκευση και την ενσωμάτωση» του DHW είναι πλέον παγγερμανικά γνωστά και λειτουργούν σαν πρότυπα και για άλλες εθνότητες. Ο πρόεδρος του DHW Γιώργος Χατζημαρκάκης σε συνάντηση που θα έχει με την Καγκελάριο Μέρκελ και τους Υπουργούς Εσωτερικών, Εργασίας, Παιδείας και Υγείας πριν την έναρξη των επίσημων εγρασιών της συνόδου θα ενημερώσει για τα επιτεύγματα του DHW και για την καμπάνια επτά επιχειρηματικών οργανώσεων μεταναστών να υψώσουν από κοινού την φωνή τους κατά λαϊκίστικων και ρατσιστικών σχολίων τύπου Σάραζιν. Την πρωτοβουλία για την καμπάνια αυτή με τίτλο «Είμαστε κι εμείς εδώ – Οι ενσωματωμένοι διαμαρτύρονται» είχε ο Πρόεδρος του DHW και Ευρωβουλευτής των Γερμανών Φιλελευθέρων Γιώργος Χατζημαρκάκης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ