Η τραγελαφική κατάσταση με τον Νόβακ Τζόκοβιτς συνεχίζεται. Έχει μπει κανονικά στην κλήρωση του αυστραλιανού Όπεν, χωρίς όμως να είναι βέβαιη η συμμετοχή του.Η κυβέρνησητης Αυστραλίας ούτε και σημερα ανακοίνωσε αν θα ακυρώσει ή όχι τη βίζα του Τζόκοβιτς με πηγές προσκείμενες στον υπουργό Μετανάστευσης να λένε ότι η απόφαση μετατέθηκε για την Παρασκευή, χωρίς και αυτό να είναι απόλυτο.Τα περί φιάσκου δεν αναφέρονται μόνο στον διεθνή Τύπό αλλά τα ενστερνίζεται και η αξιωματική αντιπολίτευση εδώ. Ο αρχηγός της, ο Εργατικός, Anthony Albanese, κατηγόρησε την κυβέρνηση για τεράστια αποτυχία που εκθέτει διεθνώς την χώρα.

Με τον υπουργό να τηρεί σιγή ιχθύος κλήθηκε να απαντήσει σήμερα ο πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον κατά την συνέντευξή του για την κατάσταση με την πανδημία. Ερωτηθείς σχετικά ο κ, Μόρισον αρνήθηκε να τοποθετηθεί ευθέως στο όλο θέμα. Είπε μόνο πως αναμένει από τις αρχές της χώρας «να εφαρμόσουν την πολιτική της κυβέρνησης», δηλαδή να επιτρέπεται η είσοδος στη χώρα σε πλήρως (διπλά) εμβολιασμένους ή σε όσους για ιατρικούς λόγους έχουν λάβει εξαίρεση.

Κανονικά το παιχνίδι τη Δευτέρα;

Παρά την ασάφεια ο Τζόκοβιτς, που κληρώθηκε να παίξει τη Δευτέρα με τον συμπατριώτη του Miomir Kecmanovic, προπονείται κανονικά στις κεντρικές εγκαταστάσεις αντισφαίρισης της Μελβούρνης. Ωστόσο, ο παλαίμαχος Αυστραλός αντισφαιριστής και νυν σχολιαστής του καναλιού Εννέα, που έχει τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Όπεν, Todd Woodridge, ο οποίος μίλησε μαζί του είπε πως “είναι ολοφάνερο ότι η όλη κατάσταση τον επηρεάζει αρνητικά”.

Εξάλλου, τα μέσα ενημέρωσης της Αυστραλίας τονίζουν το τελευταίο 24-ωρο τα όσα εκπορεύονται από τη Σερβία, ότι δηλαδή ο Τζόκοβιτς θα αντιμετωπίσει βαριά ποινή αν διαπιστωθεί ότι εν γνώσει του δεν τήρησε την απομόνωση όταν είχε βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό τον Δεκέμβριο.

Επίσης, σχολιάζεται ευρέως και η κίνηση της Ισπανίας να διατάξει έρευνα για το πως ακριβώς επιτράπηκε στον Τζόκοβις να εισέλθει στην χώρα τον προηγούμενο μήνα, όντας ανεμβολίαστος.

Θέμης Καλλός- Σίδνεϋ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ