«Ελλάδα – Γερμανία: Συνεργασία δύο ακραίων
οικονομιών για την πραγματοποίηση του Ευρωπαϊκού οράματος»

Ενόψει της συνάντησης μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού με τη Γερμανίδα καγκελάριο την Τρίτη στο Βερολίνο ο Γιώργος Χατζημαρκάκης δηλώνει:

«Η συνάντηση μεταξύ της κ. Μέρκελ και του κ. Παπανδρέου αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία για την επίτευξη και επιτυχία της Ευρωπαϊκής ιδέας αλλά και για την ομαλοποίηση των ελληνογερμανικών σχέσεων. Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Βερολίνο δεν προϋποθέτει το πράσινο φώς της Γερμανίας για τις ελληνικές προσδοκίες σχετικά με την επιμήκυνση αποπληρωµής του δανείου και την αναμόρφωση του χρέους. Ο κ. Παπανδρέου μπορεί όμως να κερδίσει την στήριξη της κ. Μέρκελ, η οποία τους τελευταίους μήνες έχει πραγματοποιήσει μια μεγάλη προ-ευρωπαϊκή στροφή στην πολιτική της. Η πρωτοβουλία του Συμφώνου Ανταγωνιστικότητας είναι ένα προϊόν αυτής της σημαντικής στροφής για την Ευρώπη. Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να επανεξετάσει την πρόταση της Γερμανίας. Επίσης πρέπει να συμβάλλει ενεργά στη σύναψη του συμφώνου, το οποίο εμπεριέχει άλλωστε την ανάπτυξη των εθνικών οικονομιών ειδικά της περιφερειακής Ευρώπης, διασφαλίζοντας την θέσπισή του στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Δημοκρατικής θεσμοθέτησης.

Η Ελλάδα και η Γερμανία ως δύο ακραία παραδείγματα οικονομικής ανάπτυξης, μπορούν μέσω στενής συνεργασίας να παίξουν ηγετικό και ιστορικό ρόλο στην πραγματοποίηση του μεγάλου Ευρωπαϊκού οράματος».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ