ΑΘΗΝΑ. Μέσα σε κλίμα συγκίνησης και υπερηφάνειας αποδόθηκαν τιμές στους τρεις ήρωες από το Κομπότι, τα Άγναντα και τον Καταρράκτη της Άρτας, που έπεσαν υπέρ πίστεως και πατρίδος στο ύψωμα «Βοδίνο» της Βορείου Ηπείρου.

Η 28η Νοεμβρίου καθιερώθηκε ως ημέρα μνήμης, τιμής και δόξας για τους πεσόντες του ’40, που πολέμησαν για το ύστατο αγαθό της ελευθερίας μας, με φρόνημα και λεβεντιά.

Ο πολυαίμακτος αγώνας των τριών παλικαριών και των υπολοίπων πεσόντων αγωνιστών, χάρισε στο έθνος μας την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

Η έναρξη της τελετής έλαβε χώρα με την επιμνημόσυνη δέηση, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Αργυροκάστρου Δημητρίου.

Παρέστησαν και τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους η Εκπρόσωπος Τύπου του ΚΕΑΔ Ελλάδος Ηλέκτρα Κίκη, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Άνω Δρόπολης «Οι Σελλοί» Μιχάλης Κυρούσης παρουσία του Δ.Σ., ο πρόεδρος της Αδελφότητας Βοδίνου Δημήτρης Μαγκλάρας, ο συντονιστής της νεολαίας ΚΕΑΔ Θανάσης Νταλιάνης, ο φίλος της Άνω Δρόπολης ταξίαρχος ε.α Βασίλειος Σαλμάς, ο συγγενής ενός εκ των ηρώων Γιάννης Μπουραντάς και πλήθος κόσμου από τα χωριά της Δρόπολης.

Σημείο αναφοράς της καθιερωμένης εκδήλωσης αποτελεί η αξιέπαινη πράξη των κατοίκων του Βοδίνου, που διατήρησαν σαν κόρη οφθαλμού κατά τη διάρκεια του ολοκληρωτικού κομμουνιστικού καθεστώτος τα οστά των ηρώων.

Με την επιμονή και υπομονή των συγγενών των ηρώων, με τη σύμπραξη της αδελφότητας Βοδίνου και της Ομοσπονδίας «Οι Σελλοί» δημιουργήθηκε το τρίτο νεκροταφείο Ελλήνων πεσόντων στο Βοδίνο της Άνω Δρόπολης, αθετώντας κάθε διακρατική συμφωνία μεταξύ Ελλάδος-Αλβανίας.

Ευχή όλων μας είναι να αποδοθούν οι πρέπουσες τιμές στους άταφους ήρωες του Βορειοηπειρωτικού μετώπου, υπενθυμίζοντας ότι «Οι νεκροί πεθαίνουν όταν τους λησμονούμε».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ